Kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulmasını isteyen okul müdürünün, 2017 referandumu sürecinde “Evet” mitingine katıldığı, Kılıçdaroğlu ile “Hayırcılar” aleyhinde paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Gerici müdür görüşünü hiç gizlememiş

Mustafa BİLDİRCİN

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talebini içeren yazıyı öğretmenlere gönderen Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar A’nın, 2017 yılındaki Anayasa Değişikliği Referandumu’nda “Evet” propagandası yaptığı öğrenildi.

Referandum sırasında da Mithatpaşa Ortaokulu’nda yöneticilik yapan Haydar A’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği mitinge katıldığı, “Hayırcılar” aleyhinde ise çok sayıda paylaşım yaptığı açığa çıktı.

Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar A, “Velilerden talep var” diyerek okuldaki öğretmenleri kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması için uyardı. Öğretmenlerin, “Biz böyle bir uygulama yapamayız, bize resmi yazı gösterin” talebinin ardından ise müdür, talebini içeren bir yazı kaleme aldı. Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından MEB, müdür hakkında soruşturma başlattı. Önceki gün sonuçlandırılan soruşturmanın ardından Haydar A, görevden uzaklaştırıldı.

CHP ALEYHİNDE PAYLAŞIMLAR

Kamuoyunda oluşan tepkinin ardından görevinden alınan okul müdürü, Anayasa Değişikliği Referandumu kapsamında 5 Nisan 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenen “Evet” mitingine katıdığını gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Müdür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı CHP milletvekillerinin içki içtiği görüntüleri de sosyal medya hesabında kullandı.