Kaldığı cemaat yurdundaki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Enes Kara'nın intiharına ilişkin bir yazı kaleme alan gerici Yeni Akit gazetesinin yazarı Ali Erkan Kavaklı, cemaat yurdunun sorumlu tutulmasını eleştirdi. Kara'nın intiharından MEB'i sorumlu tuttu: "Ateist çıkmazlara saplanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ateist bakış açısı ile yazdırdığı fen bilgisi kitaplarının etkisi oldu mu?"

Gerici yazardan Enes Kara yorumu: MEB'i suçladı, cemaati savundu!

Gerici Yeni Akit gazetesinin yazarı Ali Erkan Kavaklı, ailesinin isteğiyle kaldığı cemaat yurdundaki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Enes Kara'nın intiharını ateizme bağladı, Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) savunan Kavaklı, cemaat yurdunun sorumlu tutulmasını ise eleştirdi.

"Bir ateist yanıldığını itiraf etti, Enes Kara intihar etti" başlıklı yazısında, "Kapitalist Robert Murdoch’un borusu Fox sunucusu Fatih Portakal, Enes’in intiharından yurdunda kaldığı cemaati sorumlu tutuyor. Düşünce yoksunu, fikir fukarası Portakal, Enes’in neden inancını yitirdiğini araştırmıyor. İnançsızlığın insanları çabuk depresyona itip bunalıma düşürdüğünü, bunalıma düşenlerin intihar ettiğini görmezden geliyor" ifadelerini kullanan Kavaklı, "Ateist çıkmazlara saplanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ateist bakış açısı ile yazdırdığı fen bilgisi kitaplarının etkisi oldu mu?" diye sordu.

Kavaklı “Tıp fakültesi öğrencisi nasıl ateist oldu? Ateist çıkmazlara saplanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ateist bakış açısı ile yazdırdığı fen bilgisi kitaplarının etkisi oldu mu? Enes, ateist öğretmen ve öğretim üyeleri ile karşılaştı mı? Ailesi inançlı olduğuna göre Enes’i ateizm bataklığına kim sürükledi?” ifadelerini kullandı.

CEMAATİ SAVUNDU

Cemaat yurdunun sorumlu tutulmasını eleştiren Kavaklı, Enes Karan’ın neden inancını yitirdiğinin araştırılmadığını yazdı.

İnançsızlığın insanları intihara sürüklediğini öne süren Kavaklı, Türkiye ve Avrupa’daki intihar oranlarını paylaşarak “Milli Eğitim Bakanlığı, gençleri ateizme ve intihara götüren fen bilimleri müfredat ve kitaplarını sorgulamalı ve düzeltmeli. Bir tek gencimizi bile dinsizlere kurban vermemeliyiz” diye yazdı.

Kavaklı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Üniversite öğrencisi Enes Kara arkasında kısa bir video bırakarak intihar etti. İnancını yitirdiğini söylüyor.

Tıp fakültesi öğrencisi nasıl ateist oldu? Ateist çıkmazlara saplanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ateist bakış açısı ile yazdırdığı fen bilgisi kitaplarının etkisi oldu mu? Enes, ateist öğretmen ve öğretim üyeleri ile karşılaştı mı? Ailesi inançlı olduğuna göre Enes’i ateizm bataklığına kim sürükledi?

İnanan insan kolay kolay intihar etmez. Bilir ki hayat imtihandır, bu can bize emanettir. Hayatın zorluklarına sabredeceğiz, Allah’a ibadet ve kulluk edip cenneti kazanacağız.

Kapitalist Robert Murdoch’un borusu Fox sunucusu Fatih Portakal, Enes’in intiharından yurdunda kaldığı cemaati sorumlu tutuyor. Düşünce yoksunu, fikir fukarası Portakal, Enes’in neden inancını yitirdiğini araştırmıyor. İnançsızlığın insanları çabuk depresyona itip bunalıma düşürdüğünü, bunalıma düşenlerin intihar ettiğini görmezden geliyor."