AKP yandaşı gerici Yeni Akit gazetesi, Gezi Direnişi davasında beraat kararı verilmesine ilişkin "skandal" ifadesini kullandı. Gazeteye sosyal medyada tepki yağdı

Gerici Yeni Akit, beraat kararına “skandal” dedi, sosyal medyadan tepki geldi

AKP'ye yakınlığıyla ve hedef gösteren haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesi, Gezi davasında verilen beraat kararını "skandal" olarak nitelendirdi. Gazete, "Mahkemeden skandal Gezi Kalkışması kararı! Beraat çıktı" başlığını attı.

Üç kişi için ağırlaştırılmış müebbet, diğerleri için de 20 yıla kadar hapis istenen Gezi davasının altıncı duruşması bugün Silivri Kapalı Hapishanesi kampüsü içerisinde bulunan mahkeme salonunda görüldü.

Mahkeme heyeti tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı, Osman Kavala'nın da başka suçtan hükmü olmaması halinde beraat ve tahliyesine hükmetti. Yurt dışında bulunan sanıkların dosyaları ise ayrıldı.

Gerici Yeni Akit, beraat kararını “skandal” olarak nitelendirerek; “Mahkemeden skandal Gezi Kalkışması kararı! Beraat çıktı” başlığı ile, “Gezi Kalkışması’na ilişkin aralarında Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve Mehmet Ali Alabora’nın da bulunduğu 1’i tutuklu 6’sı firari 16 sanığın ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı” ifadelerini kullandı.

Gazetenin paylaşımına çok sayıda tepki geldi.