Gerici Yeni Akit'ten 4 kardeşin intiharına ilişkin skandal haber

AKP'ye yakınlığıyla ve gerici haberleriyle bilinen Yeni Akit Gazetesi, yoksulluk ve geçim sıkıntısı nedeniyle intihara sürüklenen 4 kardeş hakkında skandal bir habere imza attı.

Akit'in yaptığı skandal 'haberde' "Evde ateizm propagandası yapan kitaplar bulundu Türkiye'nin gündeminden düşmeyen dehşet evinde Evrim safsatasının en ateşli savunucularından Richard Dawkins'in "Tanrı Yanılgısı" kitabı bulundu. Ateizm propagandası yapan skandal kitap 2008 yılında Türkiye'de infiale neden olmuştu. Bütün dinlerin alenen inkar edildiği kitaba, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesi gerekçesiyle dava açılmıştı" ifadelerine yer verildi.

Akit'in hedef göstermesine sosyal medyadan tepki yağdı. Gazeteci Barış Yarkadaş, "AKİT'te yer alan bu ifadeler, insanlıktan bir parça bile nasiplenmediklerini gösteriyor. Okurken onların adına utandım; insanlığını kaybeden bir güruh çıkarıyor bu paçavrayı. İşte bu kafa, okul önünde otizmli çocukları yuhalıyor. İşte bu kafa nefret suçunu olağanlaştırıyor." dedi.

gerici-yeni-akit-ten-4-kardesin-intiharina-iliskin-skandal-haber-647211-1.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki bir evde yaşayanlara ulaşılamadığı ihbarı üzerine adrese giden polis ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatıyla girdikleri dairenin kapısında "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin." notuyla karşılaşmıştı.

Yapılan incelemede Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin hayatını kaybettiği belirlenmiş, kapıdaki not ve evdeki koku nedeniyle ortamda kimyasal madde olması ihtimaline karşın AFAD ve polis ekiplerince yaklaşık 2,5 saat inceleme yapılmıştı.

İncelemenin ardından cesetler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul Valiliği, 2'si kadın 4 kardeşin ölü bulunmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir" denilmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.