İrem Derici'nin Elazığ'da vereceği konser hedef göstermeler sonucunda iptal edildi. Derici "En kısa zamanda bir şekilde sizinle buluşup şarkılarımı bağıra çağıra söyleyeceğim" dedi.

Gericiler hedef gösterdi, İrem Derici'nin Elazığ konseri iptal edildi

Elazığ'da bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali kapsamında 30 Eylül'de gerçekleşeceği duyurulan İrem Derici konseri iptal edildi. HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi konseri ve Derici'yi hedef göstermişti.

Yazılı açıklama yapan HÜDA-PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, festivale katılan sanatçıların "Elazığ halkının manevi değerlerine uygun olmadığını" öne sürmüş ve "Sapkınlığı benimseyen ve destekleyen birinin tercih edilip davet edilmesi, Elazığ halkının manevi değerleriyle uyuşmamakta, kültürümüze ve inancımıza aykırılık teşkil etmektedir. Bu festivali organize eden yetkililer ve sponsorlar, eşcinselliği destekleyen sapıklar ile aynı duruş içerisinde olmadıklarının gayreti içerisine girmeli ve bu yanlış tercihten vazgeçmelidir" demişti. Diğer partiler ve kentteki bazı gerici derneklerden de benzer açıklamalar geldi.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, bu açıklamaların ardından festivalin organizatörlerinden Elazığ Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, İrem Derici konserinin iptal edileceğini açıkladı.

İrem Derici'nin 2021 yılında alışveriş merkezi açılışı için de Elazığ'a geldiğini ve hiçbir kimseden tepki oluşmadığını söyleyen Tarhan, "Bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceğimiz Salçalı Köfte Festivali’nde sanatçı İrem Derici'yle ilgili son zamanlarda bazı STK ve siyasi partilerin karşıt açıklamaları ve baskılarından dolayı bu konseri iptal etme kararı alacağız" dedi.

Tarhan, İrem Derici, 2021 Elazığ'a AVM açılışına katıldı, kimseden bir tepki yoktu ancak bu seneki festivalimizde İrem Derici'nin sahne alacağını duyurmamız sonrasında bir algı oluşturarak bu konserin iptal edilmesi için baskı oluşturmaya başladılar. Memleketimizin başka sorunu kalmamış gibi bir tek problem İrem Derici'ymiş demek ki. Biz de mecburen bu konseri iptal etme yoluna gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

"BEN SANATÇIYIM, SEVENLERİMLE ARAMA GİREMEZSİNİZ"

İrem Derici ise Instagram hesabından iptal kararına tepki gösterdi. 30 Aralık 2021'deki Elazığ konserinden görüntüler paylaşan Derici, şunları paylaştı:

“30 Aralık 2021, Elazığ konserimiz. Görüyorsunuz izdihamı, sevgi selini. Elazığ halkı beni istememezlik yapmamıştır, buna eminim, bizim her zaman özel bir bağımız oldu. Ben partiler üstüyüm, ben siyasetler üstüyüm! Ben sanatçıyım! Şarkılarım milyonlara hitap eder. Sevenlerimle arama giremezsiniz.

En kısa zamanda bir şekilde sizinle buluşup şarkılarımı bağıra çağıra söyleyeceğim. Bunu da buraya not edin!

Bende renk, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmaz! Ben sadece severim! Hem de çok severim! Seni çok seviyorum Elazığ!"