İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın merkezinde olduğu çocuk istismarını ortaya çıkaran gazetemiz yazarı Timur Soykan, gericiler tarafından hedef alındı. Soykan, sosyal medyada hedef gösterilmesine ilişkin "Belgeli habere saldıracak kadar alçalıyorlar. Bu karanlığa karşı yazmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Gericilerin hedef aldığı Timur Soykan'a, #TimurSoykanYalnızDeğildir etiketiyle sosyal medyada destek yağdı.

Gericiler hedef gösterdi, çocuk istismarı skandalını ortaya çıkaran Timur Soykan'a destek yağdı

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında imam nikahı ile ‘evlendirdiği’ kızının yaşadığı istismarı ortaya çıkaran BirGün yazarı Timur Soykan, gericiler tarafından hedef alındı. Mizah dergisi olduğunu savunan ‘Misvak’ adlı sosyal medya hesabından “Timur Soykan ve zihniyeti tutuklansın” paylaşımı yapılırken Twitter’da da troller tarafından #TimurSoykanTutuklansın etiketi açıldı.

Misvak Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Fadime Şahin infialini tekrarlamak isteyerek İslam'a saldıran Timur Soykan ve zihniyeti tutuklansın" dedi.

Hesabın paylaştığı görselde ise arka bölümde FETÖ lideri Fethullah Gülen’e benzetilen bir figür ile masada ‘BirGün’, ‘darbe’, ‘ayaklanma’ gibi ifadelerin yer aldığı figürler kullanıldı.

gericiler-tarikatta-cocuk-istismari-skandalini-ortaya-cikan-gazeteci-timur-soykan-i-hedef-aldi-1097850-1.

‘Misvak’ adlı hesap, daha önce de yaptığı IŞİD propagandası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ‘eşek’ olarak betimlemesi ve Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz bombasıyla öldürülen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı hedef aldığı görsellerle gündeme gelmişti. Misvak, “Erken yaşta ortak rızayla evlenen erkekler ‘tecavüzcü’ sayılıp hüküm giyiyor” diye paylaştığı bir görselinde de çocuk istirmarcılarını 'genç evlilik mağdurları' olarak göstermişti.

TWİTTER’DA TROLL KAMPANYASI

Öte yandan Soykan, Twitter’da troller tarafından açılan etiketle de hedef gösterildi. Gerici troller, “#TimurSoykanYargılansın” ifadelerinin yer aldığı bir etiket açtı.

Timur Soykan söz konusu kampanyaya karşı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Soykan şu ifadeleri kullandı:

"Keşke #TimurSoykanYargılansın diye kampanya yapanlar, defalarca tanık olduğumuz tarikatların karanlığındaki çocuk istismarlarına da ses çıkarsa. Bunun yerine belgeli, iddianameye dayanan habere saldıracak kadar alçalıyorlar. Biz tabii ki bu karanlığa karşı yazmaya devam edeceğiz."

Etikete gazetecilerden ve birçok kişiden tepki geldi.

TİMUR SOYKAN'A DESTEK

Öte yandan, gericilerin hedefindeki çocuk istismarını ortaya çıkaran Timur Soykan'a sosyal medyada destek yağdı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı #TimurSoykanYalnızDeğildir etiketiyle paylaşım yaparak, Soykan'a destek mesajı verdi.

Timur Soykan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "#TimurSoykanYalnızDeğildir diyen güzel insanlar. Çocuklarımızın tarikat karanlığında yalnız kalmayacağı günleri kazanacağız. İyi ki varsınız" ifadelerine yer verdi.