Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde 3 Haziran günü gerçekleşecek Melek Mosso konseri, gericilerin hedef göstermesiyle birlikte belediye tarafından iptal edildi. Konseri iptal edilen Melek Mosso, yaptığı açıklamada, "Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz" dedi. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından dün ortak yayımlanan açıklamada, Melek Mosso'nun 'ahlaksızlığa özendirdiği' iddia edilerek şarkıcı hedef gösterilmişti.

Gericilerin hedef gösterdiği Melek Mosso konseri iptal edildi
Fotoğraf: Instagram | @melekmosso

Son günlerde Türkiye'de yaşanan konser yasakları ve iptalleri sürüyor. Müzisyen Melek Mosso'nun Isparta Uluslararası Gül Fesvitali kapsamında 3 Haziran'da vereceği konseri belediye tarafından iptal edildi.

Festival kapsamında; Melek Mosso, Derya Uluğ ve Funda Arar'ın farklı günlerde konser vermesi planlanıyordu. Mosso, 3 Haziran’da Meydan AVM’de sahne alacaktı.

gericilerin-hedef-gosterdigi-melek-mosso-konseri-iptal-edildi-1020493-1.

Ancak, daha önceden AKP’li Isparta Belediyesi tarafından duyuruları yapılan ve afişleri paylaşılan konser programı gericiler tarafından hedef gösterildi.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından dün ortak yayınlanan açıklamada, belediyenin "halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan" konserler düzenlediği savunuldu.

Melek Mosso'nun 'ahlaksızlığa özendirdiği' savunulan açıklamada, “Ahlaksızlığı özendiren hiçbir şarkıcı halkımız nezdinde sanatçı olarak kabul edilmeyecektir” ifadesine yer verilirken, konserin iptal edilmesi istendi.

gericilerin-hedef-gosterdigi-melek-mosso-konseri-iptal-edildi-1020494-1.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise dün akşam saatlerinde Twitter hesabından konserlerin afişini yeniden paylaştı. Melek Mosso konserinin afişte yer verilmediği görüldü. Uluğ ve Arar’ın konser programı ise değişmedi.

Söz konusu İslamcı vakıf ve dernek, belediye başkanının paylaşımının ardından bir mesaj yayımladı. Mesajda, 'kendilerine kayıtsız kalmayan yöneticilere' teşekkür edildi.

gericilerin-hedef-gosterdigi-melek-mosso-konseri-iptal-edildi-1020495-1.

Aynur Doğan'ın Kocaeli’deki konseri AKP’nin yönetimde olduğu Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti. Derince Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lokman Karaaslan, şarkıcı Aynur Doğan'ın 20 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan konserinin emniyetten izin alınmaması sebebiyle iptal kararı aldıklarını ileri sürdü. Gergedan Yapım tarafından yapılan açıklamada ise, kararın gerekçesiz olduğu, konserin pankartlarının belediyenin katkılarıyla asıldığını ve biletlerinin 40 gün satışta olduğunu kaydetti.

Müzisyen Niyazi Koyuncu da, Pendik Halk Eğitim Merkezi'nin 25 Mayıs'ta Sahil Meydanı'nda düzenleyeceği etkinliğin AKP'li Pendik Belediyesi tarafından engellendiğini açıklamıştı. Koyuncu, "Belediye, iptal gerekçesi olarak kurumlarının 'değer yargılarını ve görüşlerini' paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini sunmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs etkinliğinde sahne alacağının duyurulmasının ardından Ümit Özdağ tarafından hedef gösterilen Apolas Lermi, iki konserinin iptal edildiğini açıklamıştı. Lermi, açıklamasında, "Malum kişinin beni hedef gösteren açıklamaları ve paylaşımları sonucu 29 Mayıs Denizli konserimiz Pamukkale Belediyesi tarafından, 11 Haziran Bostancı konserimiz organizasyon tarafından iptal edilmştir. Son günlerde hakkımda çıkan yalan haberlerle ilgili bir açıklama yapacağım" demişti.

Müzisyen Ediz Hafızoğlu da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Isparta'da sadece Melek Mosso konserinin iptal edilmediğini belirterek, "Isparta’da sadece Meleğin konseri iptal olmadı ki! Bizim Ceza ile olan konserimiz de iptal oldu" diye yazdı.

MELEK MOSSO'DAN AÇIKLAMA

Gericilerin hedef göstermesiyle konseri iptal edilen Melek Mosso, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Melek Mosso, şunları kaydetti:

"Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci, yaşlısı milyonlarca sevenim var. Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, VERMEYECEĞİZ… Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz."