Büyük bir gerilime sahne olan maçta Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Bu sonuçla çeyrek finale yükselen sarı-lacivertliler kötü gidişe son verdi

Gerilimden Fener çıktı

Fenerbahçe’nin grubunu ikinci bitirmesi sebebiyle Türkiye Kupası’nın son çeyrek finalisti itibarı yüksek bir eşleşmeden sonra belli olacaktı. Derbilerin favorisi olmaz denir ama bu sefer Beşiktaş favoriydi. Türkiye Kupası için ya tamam ya devam maçına Şenol Güneş kazanan takımı bozmuyor ve Beşiktaş bu sezon ilk kez 4 maça üst üste aynı onbirle başlıyordu. Form grafiği sinüs eğrisi çizen Fenerbahçe’de Dick Advocaat takım dizilişiyle çok oynamamış, Sakat olan Salih’in yerine Alper’i yine göbeğe çekip Afrika Kupası’ndan dönen Sow’u takıma monte etmişti. Tecrübeli teknik adam en ilerde ise Fernandao’nun yerine Van Persie’yi tercih etmişti.

Maç klasik bir Türk derbisi gibi başladı. Atmosfer şahane, mücadele üst düzey, oyuncular gergin ama futbol yok! Fenerbahçe topun gerisinde kalmayı, Beşiktaş da önde basmayı tercih ediyor, ancak taraflar sürekli orta sahada top kaybediyordu. İlk 20 dakikanın ardından Beşiktaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. Önce Babel’in, ardından Talisca’nın uzaktan şut denemelerinde Fenerbahçe savunması doğru yerdeydi. 35’te Fenerbahçe ilk kez adam kaçırdı ancak Talisca iyi kafa vuruşu yapamadı. 40’ta Talisca, Beşiktaş’ın kaleyi tutan ilk şutunu çekiyor ancak Volkan topu kornere çeliyordu. Kullanılan köşe vuruşunda Talisca, Sow’a nispet yaparcasına vurdu ancak top Volkan’da kaldı. Maçın dengelerinin değişti an ise 41. dakikaydı. Feyenoord Paf takımında oynarken olaylı bir Ajax maçında sahaya taraftarların girip Feyenoordlu futbolculara saldırmasına rağmen soğukkanlılığını koruduğu için Arsenal scoutlarının dikkatini çeken Van Persie, profesyonelce bir hareketle Tosiç’in oyundan atılmasını sağlıyordu.

İkinci devreye takımlar oyuncu değiştirmeden başladılar. Fenerbahçe’nin baskılı başlaması ve Sow’un rövaşatası direkten dönmesinin ardından Şenol Güneş, Talisca’nın yerine Mitroviç’i oyuna alarak Atiba’yı yine orta sahaya orijinal pozisyonuna çekiyordu. Maçın ikinci devresinde takımlar rol değiştirmişti. Önde olan Fenerbahçe, topun gerisinde bekleyip rakibinin hata yapmasını bekleyen ise Beşiktaş olmuştu. Son 20 dakikaya girerken Beşiktaş oyunu rakip yarı alana yıkmaya başladı. Fenerbahçe bu hamlenin faturasını kesmekte gecikmedi. Alper’le başlayan Fenerbahçe kontra atağında Lens yerden ortasını arka direğe doğru yapıyor ve Van Persie’ye sadece düzgün vuruş yapmak kalıyordu. Maçın son çeyreğine girerken artık Fenerbahçe’nin sadece en iyi yaptığı işi yapması gerekiyordu. Alper’in yerine oyuna giren Ozan, ani gelişen Fenerbahçe atağında son vuruşu doğru yapsa 87’de maçın bitiş düdüğünü çalabilirdi. Maçın son bölümlerinde futbol yerine gerginlik olunca kazanan Fenerbahçe oldu. Bu sonuç konuk ekibi çeyrek finale taşırken, ev sahibi ekibinde yeni stadyumunda ilk kaybettiği resmi maç oluyordu.