Germencik Belediyesi’nin, ilçede ruhsatsız çalışma yapan 4 jeotermal santral için şirketlere ruhsat verdiği ortaya çıktı. Bölge halkı karara tepki göstererek dava açtı.

Germencik Belediyesi, 4 JES projesine ruhsat verdi

AYCAN KARADAĞ

Aydın’ın Germencik ilçesi jeotermal santrallarla (JES) kuşatılmış durumda. 17 jeotermal santralı aktif olarak çalışırken birçoğunun yıllardır ‘İşyeri Açma ve Yapı Kullanımı İzni’ yok. Bölge halkı bu JES’lere karşı mücadelesini sürdürürken Germencik Belediyesi’nin, izni olmayan 4 JES için şirketlere ‘İşyeri Açma ve Yapı Kullanımı İzni’ verdiği ortaya çıktı.

Bölge halkı belediyeye tepki gösterirken, Germencik Çevre ve Doğa Derneği tarafından verilen ruhsatların iptali için Aydın 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Germencik Çevre ve Doğa Derneği olarak zor koşullar altında, tehditler, teklifler alırken, cebimizden ve bu mücadelemize inanan güvenen insanların desteği ile bu hukuksal mücadeleleri verip, havamızı, suyumuzu toprağımızı sağlığımızı koruyoruz. İncirimizi, geleceğimizi korumaya, ecdadımızdan bize bırakılan bu değerleri bizden sonraki nesillere bırakmaya çalışıyoruz. Bütün derdimiz budur ve başka hiçbir beklentimiz yoktur. Bu topraklara, bu mücadeleye ihanet edenleri veya onlarlar birlikte olanları ne tarih ne halk affedecektir” diye konuştu.