Germencik’te işten atılan işçiler geri alındı

EMEK SERVİSİ

Aydın Germencik Belediyesi’nde Valilik kararıyla güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek Kod 29 ile işten atılan işçiler, işlerine geri döndü.
Aydın’daki üç CHP’li belediyede çalışan 100’ü aşkın işçi, Aydın Valiliği’nin kararıyla, arşiv araştırması/güvenlik soruşturması sonuçlarının olumsuz olduğu gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarılmıştı.

Bu belediyeler arasında yer alan Germencik Belediyesi önce karara uymayacağını açıklamış; ancak birkaç gün sonra geri adım atarak 22 işçiyi işten çıkarmıştı.


BirGün’e konuşan hukukçular ise Valiliğin kararının hukuksuz olduğuna, belediyelerin bu karara uyma zorunluluğunun bulunmadığına dikkat çekmişti. Anayasa Mahkemesi’nin kamuda çalışacak işçiler için güvenlik soruşturması şartını iptal ettiğini hatırlatan hukukçular, belediyeleri bu karara karşı direnmeye ve hukuksuz uygulamalara alet olmamaya çağırmıştı.

Bu çağrı Germencik Belediyesi’nde karşılık buldu. Belediye, işten çıkardığı tüm işçileri işe geri aldı. Aydın Büyükşehir ve Efeler belediyelerinde aynı gerekçeyle işten çıkarılan işçilerin ise mücadelesi sürüyor.