Ruhsatlı 21 jeotermal santrali (JES) olan Aydın’ın Germencik ilçesinde, Maren Maraş Elektrik Üretim adlı şirket, tarım ve orman arazisi sınırları içerisinde jeotermal kaynak arama sondaj projesine ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi.

Germencik’te JES’lerden nefes alacak yer kalmadı

AYCAN KARADAĞ

Jeotermal santrallarle (JES) kuşatılan Aydın Germencik’te yeni bir jeotermal projesi yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Germencik’in Bozköy, Hıdırbeyli, Çamköy ve Kızılcagedik mahalleleri sınırları içerisinde Maren Maraş Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. 4 adet jeotermal kaynak arama sondaj çalışması için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi. Germencik’te ruhsatlı 21 JES santrali aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Sondaj çalışmasının yapılacağı alanda tarım arazilerinin, ormanlık alanın yanı sıra dere yatakları da bulunuyor. Yapılması planlanan jeotermal kaynak arama sondaj noktaları Germencik ilçe Merkezi’ne 5,9 kilometre, Bozköy Mahallesi’ne 1 buçuk kilometre, Hıdırbeyli Mahallesi’ne ise 1,2 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Sondaj çalışmalarının yapılacağı ormanlık alanda, sarı çiçekli kızılcık, kırmızı meyvalı kızılcık, keçi söğüdü, aksöğüt, Macar meşesi, saçlı meşe, tüylü meşe, mazı meşesi, böğürtlen, akçakesme, sandal ağacı gibi birçok maki türü yer alıyor.