Getcontact nasıl silinir?

Başkalarının kullanıcının numarasını nasıl kaydettiklerini gösteren Getcontact uygulaması, sosyal medyada oldukça ilgi gördü. Yakınlarının kendilerini nasıl kaydettiğini görmek isteyen kişiler, bu uygulamayı indirerek kolay bir şekilde bilgi edinebiliyor.

Kendilerinin başkalarının rehberlerinde nasıl kayıtlı olduğunu merak eden kullanıcılar, uygulamayı indirerek telefon numarası ya da Facebook bağlantısı ile sisteme giriş yapabiliyor.

Ekrana gelen arama butonuna numara yazıp sorgula butonuna bastığınızda, sistem havuzdaki numara ve isimleri ekranda açıyor.

Ancak kullanıcıların sisteme yükledikleri bilgilerin kimlerle paylaşıldığı bilinmiyor. Bu yüzden uygulama güvensizlik teşkil ediyor.

Telefon numarasının uygulamadan silinebilmesi ise mümkün. Bunun için yapılması gerekenler şöyle;

Uygulamadaki Ayarlar kısmına girin ve About GetContact'a tıklayın. Daha sonra Remove Account'u seçin. Gelen yazının altındaki OK butonuna tıkladığınız takdirde uygulama kısmını halletmiş oluyorsunuz. Ancak bilgisayardan da https://www.getcontact.com/en/unlist adresine girmeniz gerekecektir. Buradan da numaranızı sildiğinizde 24 saat içinde numaranız sistemden kalkacaktır.