Gey sosyal ağı olarak bilinen Hornet’e erişimin, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın talebiyle engellendiği öğrenildi. App Store, engelleme kararının ardından uygulamayı kaldırdı.

Gey sosyal ağı Hornet, Jandarma’nın talebiyle engellendi

Geylerin tanışmasına ve sosyalleşmesine imkân sağlayan Hornet’e erişim engellendi.

Uygulamanın internet sitesini ziyaret eden kullanıcılar “5651 sayılı Kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişime engellenmiştir” uyarısıyla karşılaşıyor.

Ankara 8.Sulh Ceza Hakimliği'nin 6 Ağustos 2020 tarih ve 2020/5617 sayılı kararı uyarınca engellenmesinin ardından Hornet, App Store’dan da kaldırıldı.

Apple kullanıcılarına mesaj atarak bilgilendirme yapan Hornet, ‘Türk mahkemelerinin kararı sonucu uygulamanın kaldırıldığını’ belirterek şu ifadeleri kullandı:

“SORUNU GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Merhaba. Size Apple'ın Hornet'i App Store'dan kaldırdığını bildirmek isteriz. Apple, Türk hükümetinin aldığı mahkeme kararından dolayı kaldırıldığını belirtmekte. Hornet, Apple ve Türk mahkemeleriyle bu sorunu gidermek için çalışıyor. Bu süre zarfında, App Store'dan Hornet'i indiremeyeceksiniz, bu sebeple Hornet uygulamasını telefonunuzdan veya tabletinizden silmemenizi öneririz. Yakın zamanda konu hakkında daha detaylı bir bilgi paylaşacağız.”

Hukukçu Yaman Akdeniz’in Twitter’dan yaptığı paylaşıma göre Hornet, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın talebiyle engellendi. Akdeniz, “Gay sosyal ağı @hornet'i ‘kişilik hakları ihlal edildi’ gerekçesi ile Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın erişime engellettiği öğrenildi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Google’ın, Android cihazlarda henüz uygulamanın Türkiye'den indirilmesini engellemediği öğrenildi.