İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne Gezi Direnişi'nde Aydın Aydoğan'ın gaz kapsülü ile yaralanmasına ilişkin tazminat davası açıldı. Bakanlık, “kusur kendisinde diyerek” davanın reddini istemişti

Gezi'de polisin yaraladığı Aydoğan için tazminat yolu

ELÇİN YILDIRAL @elcinyildiral

İstanbul'daki Gezi direnişinde vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Gezi mağdurlarının üç yıldır süren ceza soruşturmaları henüz davaya dönüşmedi. Ancak adalet arayışlarında umutsuzluğa kapılan Gezi mağdurlarını sevindirecek bir gelişme oldu.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği hakkında Gezi Direnişi sırasında Aydın Aydoğan'ın  gaz kapsülüyle ayağından ağır yaralanması nedeniyle 100 bin TL'lik  tazminat davası açıldı. Dava  İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nde görülecek. Davanın duruşma tarihi 9 Eylül 2015 olarak belirlendi.


GEZİ DOSYALARI İÇİN UMUT VERİCİ
Aydın Aydoğan, davanın Gezi dosyaları açısından emsal teşkil ettiğini belirterek,  Gezi’de mağdur olan arkadaşlarımız adaletin sağlanması konusunda umutsuzluğa kapılmışlardı. Herhangi bir netice alamayacaklarını düşünüyorlardı.  Tazminat talebimin kabul edilmesi tüm Gezi dosyaları için sevindirici bir gelişme. Bu gelişme bizler için umut oldu.  Bu karar, arkadaşlarımın cesaretlenmesi açısından çok önemli” sözleriyle sevincini paylaştı.

Aydoğan son olarak, “Hukuk bir gün herkese lazım olacak. Bizler mağdur tarafız. Devlet vatandaşını mağdur etmez,  korur” dedi.


BAKANLIK 'KUSURLU DAVACI' DEMİŞTİ
Bakanlık,  tazminat talebine ilişkin 18 Aralık 2014’te yapmış olduğu savunmasında, kusurlu tarafın davacı Aydın Aydoğan’ın olduğunu iddia ederek, davanın reddini istemişti.