Gezi Direnişi’ne katılan hâkim ‘FETÖ üyeliğinden’ yargılandı

BirGün Ankara

Yıllarca Gülen Yapılanması’nın baskıları altında mesleğini yapan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından meslekten men edilen hâkim Tuncay Elarslan hâkim karşısına çıktı.

Darbe girişiminin ardından mesleğini sürdürdüğü Urfa’da gözaltına alınan, uzun gözaltı süresinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest kalan hâkim Elarslan’ın yargılaması Antep 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ iddiası ile yargılanan Elarlan’a yönelik hazırlanan iddianamede; KHK ile kapatılan YARSAV üyeliği ve Sinop’ta hakimlik yaptığı sırada katıldığı Gezi Direnişi delil olarak gösterildi. Elarslan tüm bunların FETÖ üyesi olmadığının direkt ispatı olduğunu ifade etti. Hazırlanan polis raporunda da hâkim Elarslan’ın Cemaat yapılanmasına ilişkin herhangi bir kaydına rastlanmadığı belirtildi.

Yasak kaldırıldı
Mahkemedeki savunmasında Cemaat yapılanmasının direkt karşısında durduğunu ve asla böyle bir örgütle iç içe olamayacağını ifade eden Elarslan, beraatını talep etti. 5 ile 10 yıl arasında cezalandırılması istenen Elarslan’ın Antep 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşması 30 Kasım’a ertelendi. Elarslan’ın adli kontrolü şartı ve yurtdışına çıkış yasağı da kaldırıldı.