Gezi Direnişi yargılanamaz

Taksim Dayanışması, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Gezi Direnişi ile ilgili yeniden soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Mücella Yapıcı, “Gezi ülkemizin toplumsal tarihinin en parlak ve en onurlu sayfasıdır. Özgürlük ve demokrasi talepleriyle ülkenin dört bir yanında eylemler başladı. İlk günden beri bu barışçıl eylemler karalanmaya, hak talepleri suç unsuru gibi gösterilmeye ve gerçekliği çarpıtılmaya çalışıldı. Gezi Direnişi yargılanamaz, hakkında şaibe dahi yaratılamaz” dedi.

Açıklamanın okunmasının ardından Taksim Dayanışması bileşenlerinin temsilcileri konuştu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Gezi bu ülkedeki tek adam rejimine karşı en büyük ilk itirazdır” dedi.. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de “Tek adam rejimi suç üretmeye çalışıyor” diye konuştu. “Gezi direnişin üzerinden 5 yıl geçti ama siyasi iktidarın gezi kabusu bitmedi” diyen TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da “Siyasi iktidarın tüm fütursuzluklarına karşı çıkıştır Gezi. Gezi bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeydir. Bizler bu direnişin içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Bu onurun kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Gezi onların kabusları olmaya devam etsin” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri Ali Şeker, “ Gezi’ye katılanlara bir bir dava ve soruşturma açma peşindeler. Bu davalar bizim madalyalarımız” dedi. HDP milletvekili Oya Ersoy “Siz kağıt üzerinde bir takım değişiklik yapabilirsiniz, anayasayı da, yasaları da değiştirebilirsiniz. Ama bu ülkede istediğiniz gibi diktatörlüğünüzü kuramazsınız diyenler Gezi’deydi” ifadelerini kullandı.