Gezi Direnişi’nde ayağından yaralanan Aydın Aydoğan ayağından yeni bir ameliyat daha geçirdi. Aydoğan’ın kendisini yaralayan polisler hakkında sürdürdüğü adalet mücadelesi ise hâlâ sürmekte

Gezi için adalet arayışı sürdüren Aydoğan yeniden ameliyat oldu

OZAN ÜNER

Gezi Direnişi sırasında yaşamını yitiren ve yaralanan insanlar için adalet arayışı halen devam ediyor. Direniş esnasında gaz bombası fişeği ile ayağında kalıcı hasar oluşan Aydın Aydoğan geçen günlerde ayağından yeni bir ameliyat daha oldu. Gezi Direnişi’nin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Aydoğan’ı vuran polisler halen yargılanmadı.

Talimhane civarında polislerin attığı gaz bombası fişeğiyle yaralanan Aydoğan’ın ayağı yapılan tedavilere rağmen halen iyileşebilmiş değil. Aradan geçen 4 yıl boyunca onlarca ameliyat ve tedavi olan Aydoğan bu süre içerisinde günlerinin çok zor geçtiğini ve en az bir yıl daha tedavisinin süreceğini belirtti.

“Doktorlar bana ‘3 yıl boyunca bu ayakla nasıl dolaştın?’ dedi”

“ Doktorlar, ayağımdaki ödemlerin kemiği yonttuğunu ve 3 yıl boyunca nasıl bu halde dolaştığımı sordular” diyen Aydoğan, ayağının daha da kötüleştiğini belirterek, “Geçen yıllara göre ayağım daha da kötüleşti. Türkiye İnsan Hakları Vakfı’na gittim. Orada beni bir hastaneye sevk ettiler. Sevk edildiğim hastanede doktorlar ayağımı görünce birkaç gün içinde ameliyata aldılar. Ayağımda sorun olduğunu biliyordum ancak bu kadar kötüleştiğini bilmiyordum. Doktorlar, ayağımdaki ödemlerin kemiği yonttuğunu ve bana bu ayakla 3 yıl boyunca nasıl dolaştığımı neden daha önce gelmediğimi söylediler. Geçen salı günü tekrardan ameliyat oldum ve bir yıl daha tedavi süreci böyle geçecek” ifadelerinde bulundu.

FETÖ’den atılan polislere Valilik soruşturma izni vermedi

Aydoğan, 4 yıldır polisler tarafından vurulduğunu ispat etmeye çalıştığını ve valiliğin FETÖ’den ihraç edilen polisleri koruduğunu belirterek, “Ancak valilik halen soruşturma izni vermiyor. Valilik FETÖ’cuları bilerek ya da bilmeyerek savunuyor” dedi ve şunları ekledi:

“4 yıldır Gezi’de vurulduğumuzu halen ispat etmeye çalışıyoruz. Baya bir soruşturma dosyaları var. Çağlayan’da yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ölmeden önce video görüntülerini kriminale gönderdi. Kriminalde beni 5 polis vurduğu belirlendi. Biz bu polislerin yargılanması için dilekçe verdik ama Valilik soruşturmaya izin vermeyerek polislerin yargılanmaması için yargının önüne geçti. Gezi davasında ismi geçen polislerin bir kısmı FETÖ’yle ilgili bağlantısı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. Ancak Valilik halen soruşturma izni vermediği gibi FETÖ’cüleri de bilerek ya da bilmeyerek savunuyor. Geçen günlerde İdare Mahkemesi, Valiliğin soruşturma engel kararını iptal etti. Bu karar geç de olsa polislerin yargılanmasında önemli bir adım oldu. Benim tek derdim, bir günde KHK ile binlerce insan mağdur olabilirken bizim davalarımız 4 yıl geçmesine rağmen bir sonuç alınamaması.”