Gezi Direnişi karşıtı sorularıyla gündeme gelen akademisyen, ‘evrakta sahtecilik’ten 6 yıl hapis ve 25 bin lira para cezası aldı

Gezi karşıtıydı, sahteci çıktı!

SERBAY MANSUROĞLU

Gezi karşıtı akademisyen 'evrakta sahtecilikten' 6 yıl hapis cezası ve 25 bin lira para cezası aldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Ömer Arbek, Gezi Direnişi'nin devam ettiği günlerde yaptığı bütünleme sınavında öğrencilerine sorduğu iki soru ile gündeme geldi. Doç. Dr. Arbek, 26 Temmuz 2013'te yaptığı Medeni Hukuk Bütünleme Sınavı'nda ağaçlar için protesto yapan Ağaçkakanları Koruma Derneği'nde molotof ve çeşitli silahlar bulunması ve tencere, tava sesi yüzünden ders çalışamayan, bu nedenle psikolojisi bozulan Berk örneklemeleri üzerinden sorduğu sorular tepki çekmişti.

Gezi karşıtı akademisyene, Aralık ayının başında Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12,5 katrilyonluk Senet Davası'nda resmi evrakta sahtecilik ile bedelsiz senedi kullanmaktan toplam 6 yıl hapis ile 25 bin lira para cezası verildiği ortaya çıktı.



 

'ADALET YERİNİ BULDU'
Doç. Dr. Ömer Arbek hakkındaki davayı açan Avukat Bahadır Pir, "İki yıla aşkın bir süredir hukuk mücadelesi içerisindeyiz. Bu süreç gerçekten bir mücadele şeklinde geçti. Daha önceki beyanlarımızda da dosyamızda da bunu belirttik.  Şifahen telefonla görüşmelerimizde tehditlerle birlikte 'beni yargılayacak mahkeme bulamayacaksınız' şeklinde beyanlarda bulundu. Biz kendisini yargılayan mahkemelerle tanıştırdığımız için mutlu ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.