Gezi'nin 4. yılında karanlığa karşı mücadeleye devam sözü

ZEYNEP KURAY

Gezi direnişinin 4’üncü yıldönümünde Taksim’de bir araya gelen binler, “Hayır bitmedi mücadeleye devam” mesajını verdi. Polisin bu yılda kitlenin Gezi Parkı’na yürünmesine engel olduğu eylemde söz alan Mimar Mücella Yapıcı, “Muktedirler hala Gezi ruhundan korkuyor, dillerinden düşürmüyorlar. Korkmakta haklılar” dedi.

Taksim Dayanışması ve Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu çağrısıyla binlerce kişinin Gezi Parkı'na yapmak istediği yürüyüş polis tarafından bu yıl da engellendi. Taksim'deki TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube binası önünde bir araya gelen kitle, üzerlerine “Hayır daha bitmedi mücadeleye devam” yazılı tişörtler ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve 83 gün açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın resimlerinin yer aldığı maskeler taktı. Eylemde , “Hayır bitmedi mücadeleye devam” pankartı ile Gezi şehitlerinin ve Rakka ‘da Gezi direnişinden IŞİD’de karşı savaşmak için gittiği Rakka’da hayatını kaybeden Ayşe Deniz Karacagil fotoğrafları taşındı. Gezi şehitleri Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş’ın aileleri ile Gezi gazilerinin ön safta yerini aldığı yürüyüşe, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, HDP Milletvekili Garo Paylan, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk, Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun katıldı.

"Hayır bitmedi mücadeleye devam", "Her yer Taksim her yer direniş", “ Gezi’den Rakka’ya destan olmaya”, “ Ulaş’tan Deniz’e mücadele sürüyor”, “ Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganlarını atarak ilerleyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Gezi şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu sonrası polis ablukasını protesto etmek için oturma eylemi yapan kitle adına Mücella Yapıcı bir konuşma yaptı.

KORKUYORLAR, KORKACAKLAR, KORKSUNLAR

Polis bu keyfi ablukasını kınayarak sözlerine başlayan Yapıcı, "Kokuyorlar, korkacaklar, korksunlar. Dünyaya örnek olan, umut veren, muktedirlerin ise hayalet gibi korktukları Gezi direnişi bugün 4 yaşında. Muktedirler hala Gezi ruhundan korkuyor, dillerinden düşürmüyorlar. Korkmakta haklılar. Gördüler ki biz bir araya geldiğimizde karanlığa dur diyebiliyoruz. Gördüler ki, plastik mermiler, biber gazları, gözaltılar, tutuklamalar hiçbirimizi korkutamıyor. Gördüler ki, biz asla yılmıyoruz ve bir araya geldiğimizde, omuz omuza verdiğimizde düşlediğimiz o güzel hayatı kurabiliyoruz. Bizler, geleceğimiz için, çocuklarımız ve ülkemiz için tüm renklerimizle direniyoruz” dedi.

‘KARANLIĞA, HAKSIZLIĞA KARŞI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ !’

4 yıldır ülkeyi saran karanlığın farkında olduklarını vurgulayan Yapıcı, karanlığa, haksızlığa Hayır demek için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. Yapıcı, OHAL sürecindeki hukuksuzluklara dikkat çekerek, 83 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Gülmen ve Özakça’ya selam gönderdi. Yapıcı, "Biz bu keyfiliği Gezi sürecinden çok iyi biliyoruz. Onlarca arkadaşımızın gözlerini kaybetmesinin, binlercesinin yaralanmasının, faillerin ve azmettirenlerin cezasız bırakılmasının böylesi bir kuralsızlıktan beslendiğine şahit olduk. Ethem Sarısülük'ü, Medeni Yıldırım'ı hedef alarak vuran jandarma ve polis kurşunları, Ali İsmail'e atılan ölümcül tekmeler, Ahmet Atakan'a, Berkin Elvan'a atılan biber gazı fişekleri, Hasan Ferit Gedik'i vuran mafya bozuntusu, Mehmet Ayvalıtaş'ı bizden alan pervasızlık bu hukuksuzluktan güç alıyor. İnsanların açlıkla, ölümle, hapisle sınandığını bu günlerde kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz diyoruz" diye konuştu.

Gezi şehitlerinin teker teker isimlerinin sayıldığı ve “yaşıyor” diye haykırıldığı eylem, mücadele etme sözü verilmesiyle sona erdi.

gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295230-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295231-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295232-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295233-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295234-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295235-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295236-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295237-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295238-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295239-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295240-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295241-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295242-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295243-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295244-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295245-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295246-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295247-1.gezi-nin-4-yilinda-karanliga-karsi-mucadeleye-devam-sozu-295248-1.