Gezi’nin değerlerine ihtiyacımız var

Ülkenin dört bir yanına yayılan Gezi Direnişi, unutulmuyor. Yurttaşların adalet, özgürlük ve eşitlik talepleriyle meydanlarda bir araya geldiği Gezi Direnişi’ni anmak için, Antalya’da da bir etkinlik gerçekleştirildi. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri dün Attolos Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamayı okuyan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi Başkanı Devrim Mol, milyonların eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebinin birleşerek tüm ülkeyi sardığını hatırlattı. “Hepimiz oradaydık” diyen Mol, geçen 7 yılda karanlığın daha da arttığına dikkat çekti. Gezi’de yaşamını yitiren ve yaralananlar ise anıldı.

Gezi değerlerinin yok edilemeyeceğini vurgulayan Mol, şöyle konuştu:

Covid-19 pandemisinin bile yeni saldırıların fırsatı haline getirildiği, topluma bir taraftan evde kal çağrıları yapanların diğer taraftan milyonlarca işçiyi, emekçiyi, dar gelirliyi salgına karşı adeta silahsız cepheye sürdüğü, ekonomik paketlerin aslan payının patronlara dağıtıldığı, katillerin, hırsızların, yoksulluk yapanların, tacizci ve tecavüzcülerin pandemi fırsatçılığı ile sokağa salındığı günümüz koşullarında Gezi’nin değerlerine daha çok ihtiyacımız var.