İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı'nı 'Geçici Barınma Alanı' olarak belirledi

Gezi Parkı, İBB’nin geçici barınma listesine alındı

Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, olası İstanbul depremi kapsamda sürdürdüğü çalışmalarda 39 ilçenin Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı belirledi.

Taksim'de 'Topçu Kışlası' yapılmak istenen ancak halkın büyük direniş göstermesi üzerine park olarak kalan Gezi Parkı da Geçici Barınma Alanı olarak belirlendi.

İBB'den yapılan açıklamada seçilen noktalar, deprem sürecinde yurttaşların ihtiyaçlarını yanıtlayacak en uygun kriterleri taşıyan alanlardan oluşuyor.

İBB konunun paydaşlarıyla bir araya gelerek model geliştirdi ve noktaları belirledi. Modelin belirlenmesinde bilimsel metotlar izlendi. Toplanma Alanları seçim kriterleri bilimsel bir tabanda incelenerek, Karar Destek Modeli’nde uygulandı.

Ortaya çıkan bu modelle; afet anında binadan toplanma alanına, sonrasında toplanma alanından geçici barınma alanına erişimi sağlayacak olan tahliye koridorları ve tahliye güzergahları, yaya ve taşıt için ayırımları yapılarak belirlendi ve afet anındaki eylem planı oluşturuldu.

Toplanma alanlarından sonra tahliyenin sağlanacağı Geçici Barınma Alanları, yine karar destek modeli izlenerek belirlendi.