'Gezi Parkı’na topçu kışlası yaptırmadık, Abbasağa’ya da kafe yaptırmayacağız'

Her gece toplanan etkili forumuyla Gezi Direnişi’nin önemli simgelerinden bir haline gelen Beşiktaş Abbasağa Parkı’na belediyenin kafe inşa etmek için iş makineleriyle girmesi üzerine yurttaşlar direnişe geçti.

Başta Birleşik Haziran Hareketi ve Abbasağa Park Meclisi olmak üzere, çeşitli örgütlerin ve yurttaş dayanışmalarının çağrısı üzerine parkta eylem düzenlendi. Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı da eyleme destek verdi. 

Düzenlenen forumda yurttaşlar Gezi Direnişi’nde Gezi Parkı’na topçu kışlası yaptırmadıklarını, Abbasağa Parkı’na da kafe yaptırmayacaklarını vurgulayarak, “Abbasağa bizimdir, bizim kalacak” sloganları attı.

Mahalleliler, muhtarın kafenin kendileri tarafından talep edildiğine yönelik sözlerini de yalanladı. Forumda söz alan yurttaşlar, sadece yaşlılar yağmurda ıslanmasın diye parka bir çardak yapılmasını istediklerini söyledi.


CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI'NA PROTESTO
Bu arada yurttaşlar akşam saatlerinde parka gelen Beşiktaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a da büyük tepki gösterdi.

Hazinedar parkla ilgili halkoylaması yapılmasını önerirken, yurttaşların reddetmesi üzerine tartışma çıktı. Hazinedar da tepkilerin artması üzerine parkı terk etti.

Dün spor aletlerinin sökülmesinin ardından bu sabah da parka iş makinelerinin parka girmesi üzerine yurttaşlar harekete geçerek yıkımı durdurdu. Yurttaşların girişimi sonucu iş makinesi akşam saatlerinde parkı terk etti. Akşam saat 19.00’da biraraya gelen yurttaşlar, belediye inşaat projesinden vazgeçene dek nöbet tutacaklarını belirtti.
Mahmut Kuruçay

Mahalleli Abbasağa Parkı'nda inşaata izin vermiyor

Haziran ranta karşı Abbasağa'ya çağırdı