Gezi soruşturmasını FETÖ soruşturması diye duyurdular

BirGün Ankara

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’in avukatlık yapmasına skandal bir gerekçe ile izin verilmedi. Yiğiter hakkında Gezi direnişine katıldığı için açılan soruşturma, FETÖ/PDY soruşturması olarak ilan edildi.

Ankara Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen Dr. Yiğiter, avukatlık yapmak için Ankara Barosu'na başvuruda bulundu. Başvurusu Anakar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilen Yiğiter’e gerekçe olarak ise “FETÖ/PDY” dosyasından soruşturma altında olması gösterildi. Ancak gerekçe olarak gösterilen dosya numarasının Gezi direnişi sırasında açılan soruşturmaya ilgili olduğu anlaşıldı.

"Uydurma gerekçeler"
Konu ile ilgili konuşan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Yiğiter’in avukatlık mesleğini yapmak istemesi hukuksuz ve uydurma gerekçelerle engellenmektedir. Öyle ki 2013 yılında yaşadığımız Gezi direnişine katıldığı gerekçesi ile hakkında açılan davayı uydurma bir yöntemle FETÖ/PDY soruşturması olarak ilan edip akademisyenlik görevinden ihraç edilen Yiğiter’in avukatlık mesleğini yapması da engellenmektedir” dedi.

Gezi dosyası FETÖ gibi gösterildi
OHAL ile doruğa çıkan adalet yoksunu hukuksuz uygulamaların tahammül boyutlarını çoktan aştığını ifade eden Hakverdi, süreci şöyle anlattı:

“Sırf muhalif olduğu için KHK ile akademisyenliğine son verilen Yiğiter, 2013 yılında açılmış ve 21 Kasım 2016 tarihinde hakkında takipsizlik kararı verilmiş bir dosya ile adeta ilk FETÖ/PDY şüphelisi haline getirilmiştir. Dr. Yigiter, 679 sayılı KHK ile ihraç edilmesi üzerine Ankara Barosu’na başvurarak avukatlık mesleğini icra etmek için staj başvurusunda bulunmuştur. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Barosu'na gönderilen evrakta, ‘Cenk Yiğiter hakkında UYAP sisteminde yapılan sorgulamada FETÖ/PDY kapsamında 2013/169098 sayılı soruşturma bulunduğu’ bilgisi verilerek staj yapmasının da önüne geçilmiştir. 2013/169098 sayılı dosyanın 2013 yılında ve Gezi direnişinde açılmış bir dosya olduğunu ve 21 Kasım 2016 tarihinde alınan ‘Ek Kovuşturmaya yer olmadığı’ takipsizlik kararının olduğunu belirten Yiğiter, Ankara Barosu'nun da evrakı Savcılığa tekrar göndermesini istediğini ve henüz savcılığın Ankara Barosuna bir cevap vermediğini iletti.”

“FETÖ Gezi’de değil AKP sıralarında”
Gezi Direnişi’nin diktatörlük hevesi olanlara halkın baş kaldırısı olduğunu ifade eden Hakverdi, “FETÖ’nün aranacağı yer Gezi Direnişi değil TBMM’nin AKP sıraları ve dünkü ortağı olan Kaçak Saray’ın sahipleridir. Her fırsatta Gezi Direnişini FETÖ ile yan yana getirerek itibarsızlaştırma gayreti içerisine girenler bu defa da yargı sopasını bu aymaz iddialarına kılıf uydurmak için kullanmaktadır” diye konuştu.

gezi-sorusturmasini-feto-sorusturmasi-diye-duyurdular-252798-1.