Altın Koza Film Festivali'nde Gezi Davası'nda tutuklanan Çiğdem Mater’in yapımcıları arasında olduğu ‘Yaban’ filminin gösterimi öncesi film ekibi Mater’in mesajını okudu. Mater, "Özgür günlerde, festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Gezi tutuklusu Çiğdem Mater'den Altın Koza Film Festivali'ne mesaj
Fotoğraf: Evrensel

Adana Altın Koza Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden Tareq Daoud’un yönettiği “Yaban” ve Çiğdem Sezgin’in yönettiği “Suna” ve film ekipleri izleyici ile buluştu.

Evrensel'in aktardığı habere göre, Gezi Davası tutuklusu Çiğdem Mater’in yapımcıları arasında yer aldığı “Yaban” filmi öncesi film ekibi, Mater’in mesajını okudu.

Çiğdem Mater'in mesajı şöyle:

“Çok sevgili Adanalı sinema severler. Bugün çok emek verdiğimiz filmimiz ‘Yaban’ı perdede sizinle birlikte izleyemediğim için çok üzgünüm. Ne güzel ki filmimizin şahane ekibinin en azından bir kısmı sizinle birlikte oradalar. Pek çok sevdiğim Adanalı izleyicilerle birlikte soru cevabı kaçıracağım ‘Yaban’la birlikte annelik, kadınlık ve göçmenlik üzerine birlikte düşünüp konuşamayacağımız için çok üzgünüm. Özgür günlerde, festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum. Bakırköy Kadın Cezaevi’nden sevgilerimle.”