Gezi tutuklarının cezaevinde 6’ncı aylarını doldurmalarına sosyal medyada #GeziyeBinSelam etiketiyle dikkat çekildi. Twitter’da aralarında sanatçılar, siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi, video paylaşımlarla yaşanan hukuksuzluğa vurgu yaptı ve Gezi Direnişi’ne selam gönderdi.

#GeziyeBinSelam Twitter’ın gündeminde: “Arkadaşlarımız 6 aydır hukuksuzca cezaevinde”

Gezi Parkı Davası'nda tutuklanan Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Hakan Altınay'ın cezaevinde 6'ncı aylarını doldurmaları sebebiyle 'Geziyi Savunuyoruz'un sosyal medya hesabından bir video paylaşıldı.

Geziyi Savunuyoruz'un Twitter hesabından paylaşılan videoya "6 aydır her gün, adaletsizliği yeniden yaşıyoruz özleminle. Ömrünü verdiğin mesleğin, seninle direnen odan, tüm hafızasıyla bu şehir ve tüm kalbimizle bizler kavuşacağımız anı bekliyoruz. Birlikte Gezi’nin ağaçlarına yeniden selam duracağız" notu düşüldü.

Videonun paylaşılmasının ardından Twitter'da aralarında sanatçılar, siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi #GeziyeBinSelam etiketini kullanarak paylaşım yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Davası sebebiyle cezaevinde bulunan şehir planlamacı-akademisyen Tayfun Kahraman ve diğer Gezi sanıkları için video paylaştı. İmamoğlu paylaşımında "Gezi tutsaklarına özgürlük. Bunu şu anda Türkiye'mizde söylemek çok üzücü, utanç verici. Tayfun Kahraman kardeşim ve onunla birlikte şu anda ne yazık ki tutsak halde hapiste olan tüm kardeşlerimin bir an önce özgürlüklerine kavuşması konusunda var gücümüzle mücadele edeceğiz. Ülkemizde adaletin üst seviyede sağlandığı günler bu tür hukuksuzlukları ortadan kaldıracak. Umutla 2023'teki değişime bakıyorum" ifadelerine yer verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından söz konusu etiketle paylaşım yaptı.

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman da kızı Vera ile bir video çekerek Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan isimlere selam gönderdi. Meriç Demir Kahraman, "Seni çok özlüyoruz ve çok yakında adalet yerini bulacak" dedi.

'GEZİ SUÇ DEĞİL ONURDUR'

BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan, "Gezi Direnişi suç değil, onurdur" notuyla paylaşım yaptı.

Gezi Parkı tutuklularına selam gönderilen paylaşımlardan bazıları şu şekilde: