Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez, gıda enflasyonunun hazır yemek sanayisinin belini büktüğünü söyledi. Dönmez, önce 6 ay, sonra 3 ayda bir fiyat güncellemesine gitmek zorunda kalan hazır yemek sektörünün, bundan sonra fiyatlarını aylık belirlemek zorunda kaldığını kaydetti.

Gıda fiyatlarındaki artış hazır yemek sektörünü zorluyor

Gıda fiyatlarındaki hızlı yükselişin önüne geçilemezken, ana ham maddesi gıda olan hazır yemek sektörü, girdiği büyük açmazın içinden çıkmaya çalışıyor. Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, gıda enflasyonunun hazır yemek sanayisinin belini büktüğünü söyledi.

Dönmez, “Gıda fiyatlarının önlenemez yükselişi, hazır yemek sektörünü derinden etkiledi. Buna ilave olarak genel gider kalemlerimiz arasında yer alan akaryakıt, ambalaj ve enerji maliyetlerimiz de sürekli artıyor. Şu anda hazır yemek sektörü çok büyük bir açmazın içine girdi. Gerekli önlemi almak zorundayız. Aksi halde sektörümüzdeki firmalar kapılarına kilit vuracak” dedi. Dönmez, önce 6 ay, sonra 3 ayda bir fiyat güncellemesine gitmek zorunda kalan hazır yemek sektörünün, bundan sonra fiyatlarını aylık belirlemek zorunda kaldığını belirtti.

“Resmi enflasyon rakamlarının üzerinde seyreden gıda fiyatları sebebiyle sektör firmaları ayakta kalmakta zorlanıyor” diyen Dönmez, “Yemek firmaları, faaliyetlerini sürdürebilmek için kâr etmek durumunda. Fiyatlar o kadar hızlı artıyor ki, 3 ayda bir yaptığımız fiyat güncellemesi bile sektörün içinde bulunduğu zor durumu kurtarmaya yetmiyor. Neredeyse her gün artan gıda fiyatları sebebiyle hazır yemek sektörü firmaları olarak bundan sonraki süreçte fiyatlarımızı her ay güncellemek zorundayız” diye konuştu.

Dönmez, “Mevcut menü fiyatıyla ayakta kalamayız. Bugün için ekstralar hariç 4 kap yemeğin fiyatı en az 15 lira olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

İHA