Toplumcu Gıda Mühendisleri Grubu, 29 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 8’inci Olağan Genel Kurulu için bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Mesleğimizi hak ettiği itibar ve değere ulaştırmak için; bilgili, tecrübeli ve dinamik bir ekiple yola çıkıyoruz. TMMOB'un onurlu tarihi, ilkeleri ve duruşu her zaman yol haritamız olacaktır” denildi

Gıda Mühendisleri Odası’nda seçim heyecanı: Toplumcu Gıda Mühendisleri’nden açıklama

29 Ocak Cumartesi günü TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 8’inci Olağan Genel Kurulu ve ardından 30 Ocak Pazar günü Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez delege seçimleri yapılacak. Seçimler Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yapılacak.

Toplumcu Gıda Mühendisleri Grubu da Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetimine mavi liste ile aday.

Toplumcu Gıda Mühendisleri, yaptıkları açıklamada tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinin bir kez daha güvenilir, sağlıklı, yeterli ve sürdürülebilir gıdaya ulaşım çok önemli olduğunu gösterdiği vurgulandı. Ayrıca, bu ve buna benzer durumlarda toplumun doğru yönlendirilmesinin, basının ve kamuoyunun doğru bilgilendirmesinin daha da önem kazandığı belirtildi.

TMMOB’NİN YANINDAYIZ

“Biz Toplumcu Gıda Mühendisleri olarak, insana verilen değerin, mesleğe verilen değerimizle eş değer olması gerektiğini, toplumun çağdaşlaşmasının, modernleşmesinin sanayi ve bilimin toplum yararına uygulanabilirliğin sağlıklı, öngörülebilir politikalar ve planlamalarla uygulamada yer alacağını biliyoruz” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizin en önemli meslek örgütlerinden olan ve aynı zamanda çatı örgütümüz olan TMMOB’ye yapılan baskıların ve etkisizleştirme çabalarının farkındayız. Bu baskılara karşı her zaman ve her platformda TMMOB’nin yanında olduğumuzu belirtir, gerekli tüm desteği verdiğimizi, vereceğimizi bildiririz. TMMOB'un onurlu tarihi, ilkeleri ve duruşu her zaman yol haritamız olacaktır. Bu anlayışla, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası çatısı altında örgütlülüğümüzün güçlenmesine katkıda bulunmak, mesleğimiz adına dünyadaki gelişmeler doğrultusunda, meslektaşlarımızla birlikte duyarlı, katılımcı, demokratik, çağdaş ve onurlu bir meslek mücadelesi yürüteceğiz.

TECRÜBELİ VE DİNAMİK BİR EKİPLE YOLA ÇIKIYORUZ

İnsanlığın evrensel değerlerine, akla ve bilime dayalı, gücünü üyelerinden alan, mesleğimiz ve kamu yararına yapılacak olan tüm çalışmalarda hiçbir ayrım gözetmeden çalışmak, mesleğimizi hak ettiği itibar ve değere ulaştırmak için; bilgili, tecrübeli ve dinamik bir ekiple yola çıkıyoruz.”

GIDA ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULACAK

“Gıda Mevzuatı / Gıda Yasası konusunda yapılması öngörülen düzenleme ve değişikliklerde söz, yetki ve karar sürecinde meslek örgütümüz Gıda Mühendisleri Odası'nın etkin rol oynaması gerektiğini her zaman her platformda duyuracağız” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Özellikle Odamız’ın öncülüğünde üniversite, kamu kurumları, sektör temsilcileri, tüketici dernekleri ve meslek örgütleri temsilcilerinin de içerisinde bulunduğu 'Gıda Çalışma Grubu' oluşturarak, bu sayede mesleğimiz ve gıda sanayi ile ilgili konularda doğru ve bilimsel bilgilerin kullanılarak çözüm ortağı olma gerekliliğine inanıyoruz.

Mesleki gelişimde; Özel sektör, kamu ve yerel yönetimdeki meslektaşlarımızın dayanışması ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekiyor, bu konuda yeni mezun meslektaşlarımız için deneyimli sektör çalışanları ile birlikte sağlanan oryantasyon eğitimleri, üyelerimizin yetkinliklerini arttıracak 'yönetici gıda mühendisi programları' oluşturmayı hedefliyoruz.

Gıda güvenliği, yeterli ve güvenli gıdaya ulaşma hakkı, su politikaları, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), tarım ve hayvancılık politikaları, pek çok kalemde ithalat bağımlılığının artması, gıda mühendislerinin istihdamı ve özlük hakları daha birçok konuda yapılması gerekenlerin olduğunu düşünüyoruz. Bunların gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşması için etkin çalışmalar yaparak mücadele edeceğiz.”