Gıda mühendisleri seçime gidiyor

TMMOB Gıda Mühendisleri Oda İstanbul Şubesi seçimleri pazar günü Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy yerleşkesinde yapılacak. Bir önceki dönem seçimleri kazanarak yönetimde görev alan Toplumcu Gıda Mühendisleri bu dönem içinde yönetime yeniden aday olduklarını açıkladı. Toplumcu Gıda Mühendisleri adına konuşan mevcut yönetimin şube başkanı Zafer Şenyurt; “Yeni dönem için istihdamın arttırılması, Türkiye’nin gıda datasının oluşturulması, yeni mezun meslektaşlarımız için oryantasyon programı, mentorluk programı ve online eğitimler gibi önemli projelerimiz var. En büyük hedefimiz bağımsız, güvenilir ve etkin bir otorite konumuna gelebilmektir” diye konuştu.

TMMOB ilkeleri çerçevesinde demokrat yurtsever bir anlayışla, emekten ve halktan yana politikaları benimsediklerini vurgulayan Şenyurt ‘’Gücümüzü sadece üyelerimizden ve bilimsel çalışmalardan alacağız’’ dedi. Meslek meslektaş sorunlarının ülke sorunlarından ayrı değerlendirilemeyeceğini söyleyen Zafer Şenyurt önceliklerinin üyelerinin çıkarlarını korumak olduğunu vurguladı.

İstihdama değinen Şenyurt, ‘Meslektaşlarımızın en önemli sorunu işsizlik bu yüzden önceliğimiz istihdamın arttırılması ve özlük haklarının korunması olacak. Meslektaşlarımızın yetkin oldukları alanlar başta olmak üzere doğru kişinin doğru yerde istihdamına yardımcı olacak bir data oluşturacağız bu program ile hem istihdamı arttırmayı hem de kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi amaçlıyoruz’ dedi.