Covid-19 vaka sayılarının azalmasına bağlı olarak hastanelerdeki yoğunluğun artmasının ardından, doktorlara "Gidiyorlarsa gitsinler" diye rest çeken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uzman doktor kadrolarının iki katına çıkarılması için talimat verdiği öğrenildi.

"Gidiyorlarsa gitsinler" diyen Erdoğan'dan uzman doktor adımı

Hastanelerdeki yığılma, randevu alamama ve biriken hasta kapasitesini karşılayacak yeterli sağlık çalışanı olmaması AKP’de gündeme geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık personeli açığının kapatılması için çalışma yapılmasını istediği öğrenildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzman doktor kadrolarının iki katına çıkarılması amacıyla çalışma yapılması için talimat verdi.

Erdoğan’ın talimatının ardından önümüzdeki dönem yapılacak uzmanlık sınavı başvurusu için kadroların iki kat artırılmasının planlandığı belirtildi. Doktor açığının ise uzmanlık eğitimiyle birlikte zaman alacağı ifade edildi.

AİLE HEKİMLERİNDE AÇIK YAŞANABİLİR

Yapılan değerlendirmelerde, uzman doktor açığının kapatılması için yapılan çalışmaların aile hekimi olarak görev yapan kadronun azalmasıyla sonuçlanmaması için önlem alınması gerektiği belirtildi.

Yetkililer, 28 bin aile hekiminin büyük bölümünün pratisyen hekim olduğunu, bunlardan uzmanlığı tercih edenlerin sayısının fazla olması durumunda, bu kez de aile hekimliklerinde açık yaşanabileceğini dile getirdi.

ERDOĞAN, 'GİDİYORLARSA GİTSİNLER' DEMİŞTİ

Erdoğan’ın uzman doktorların artırılması için verdiği talimat, akıllara geçtiğimiz aylarda doktorları hedef aldığı sözlerini getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı, malzeme yetersizliği, kötü çalışma koşulları ve şiddet gibi sebeplerden ötürü yurt dışında mesleğine devam etmek isteyen doktorlara ilişkin “Varsın, gidiyorsa gitsinler” ifadelerini kullanmıştı.

Türk Tabipler Birliği, Erdoğan’ın bu sözlerine tepki göstererek, “Bugün de hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastalıklarla mücadele etmek, sağlık ve şifa dağıtmak için, dün, bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kalacağız. Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne hakkımız olanı istemekten vazgeçeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.