Giresun'da bugün etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bugün Giresun’da etkili olan sağanak yağışta metrekareye ortalama 52 kilogram yağış düştü. Giresun'da Aksu Deresi'nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Giresun Valisi Enver Ünlü, Espiye'de bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Giresun'da sel felaketi: 1 kişi yaşamını yitirdi

Giresun'da bugün etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehir içi geçişinde büyük su birikintilerine neden oldu.

Giresun Valisi Enver Ünlü, taşkın sebebiyle Espiye'de bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ünlü yaptığı açıklamada, "Bir vatandaşımız kayıp. Taşkın sebebiyle Espiye'de bir vefatımız var. Bir de üzerine duvar devrilen yaşlı teyzemiz yaralı" ifadelerini kullandı.

METREKAREYE ORTALAMA 52 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bugün Giresun’da etkili olan sağanakta metrekareye ortalama 52 kilogram yağış düştü. En fazla yağış ise metrekareye 82,7 kilogram ile Bulancak ilçesine ve 80.8 kg ile Yağlıdere ilçesine düştü.

giresun-da-sel-felaketi-giresun-dereli-sivas-kara-yolu-ulasima-kapandi-771986-1.

ABDAL DERESİ TAŞTI

Giresun'un Piraziz ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Giresun ve Ordu sınırındaki Abdal Deresi taştı.

Abdal Deresi'nin sağanakla taşması sonucu Eren Mahallesi'nin bir bölümündeki yollar, bahçeler ve çocuk parkı su altında kaldı. Ordu'nun Ambarcılı ve Kestane Mahallesi'ne giden yol ulaşıma kapandı.

giresun-da-sel-felaketi-giresun-dereli-sivas-kara-yolu-ulasima-kapandi-771985-1.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Şehir merkezinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bir binanın istinat duvarı çöktü. Çökme anının hemen öncesi ve sonrası çevrede oturan yurttaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

giresun-da-sel-felaketi-giresun-dereli-sivas-kara-yolu-ulasima-kapandi-771983-1.

GİRESUN-DERELİ-SİVAS KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Giresun'da Aksu Deresi'nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı.

Taşkın nedeniyle, Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

giresun-da-sel-felaketi-giresun-dereli-sivas-kara-yolu-ulasima-kapandi-771984-1.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Giresun'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerin ilk dakikadan itibaren müdahale ettiğini bildirdi.

Açıklamada, "Giresun'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerimiz ilk dakikadan itibaren müdahale etmektedir. Giresun'un yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA, İHA