Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bal, kente büyükşehirlerden ve yurtdışından gelenlerin ardından vaka sayılarında çift haneli artışlar yaşandığını vurguladı.

Giresun İl Sağlık Müdürü: Gurbetçilerin ardından vaka sayıları çift haneli arttı

Giresun Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen İl Genel Meclisi toplantısında Vali Enver Ünlü ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal’ın katılımıyla Giresun’daki Korona virüs vakalarına yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Ünlü, özellikle yaz mevsiminde yaşanan hareketlilik nedeniyle vakaların atış gösterdiğine dikkat çekerek, “Maalesef Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de vaka sayıları artış göstermeye başladı. Hem Kurban Bayramı münasebetiyle hem fındık hasadının yaklaşmasıyla hem de yaz tatili nedeniyle yaşanan sosyal hareketlilikten dolayı vaka sayılarında artış yaşanıyor. Bayramı öncesi yaptığımız toplantıda bu endişelerimizi dile getirmiştik. Bundan sonra mücadelemize daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

‘KONTROLLÜ SOSYAL HAYATTAN SONRA ARTIŞLAR YAŞANDI’

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal tarafından Giresun’da koronavirüs raporu ile ilgili sunum yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Bal, mayıs ayında vakaların sıfırlandığını ancak kontrollü sosyal hayat döneminden sonra vaka sayılarında tek haneli artışlar yaşandığını bildirdi. Bal, özellikle büyük şehirlerden ve yurtdışından gelen gurbetçilerin ardından vaka sayılarında çift haneli artışlar yaşandığını vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Bal, yurttaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmelerini önemle vurguladı.