Giresun Valiliği, son günlerde meydana gelen deprem ve çığın ardından 'felaketlere engel olsun' diye tören şliğinde kurban kestirdi

Giresun Valiliği 'Felaketlere engel olsun' diye kurban kesti

Giresun Valiliği, 'felaketlere engel olsun' diye tören eşliğinde 'kurban' kestirdi. Törene, valinin yanı sıra başsavcı, alay komutanı gibi üst düzey il protokolü katıldı.

Valilik, 6 Şubat'ta yapılan bu etkinliği “Doğal Afet ile Kazalar Sebebiyle Valiliğimizce Kurban Kestirildi” başlığıyla paylaştı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de Valiliğimiz tarafından, son günlerde ülke genelinde meydana gelen deprem, çığ düşmesi ve uçak kazası gibi olumsuzluklara karşı kurban kestirildi. Felaketlerin tekrar yaşanmaması, güvenlik güçlerimizin ve halkımızın her türlü kaza ve beladan korunması için kurban kesildi."

Programa, Vali Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Giresun Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Yılmaz Can, İl Jandarma Komutanı J. Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin ve AKP İl Başkanı Kenan Tatlı katıldı.