Yunanistan'ın Girit adası açıklarında da sığınmacıları taşıyan bir tekne battı. MSB, 5 göçmenden 37'sinin kurtarıldığını, 8 kişiye ise ulaşılamadığını bildirdi.

Girit açıklarında tekne battı: 37 sığınmacı kurtarıldı, 8'ine ulaşılamadı

Yunanistan'ın Girit adası açıklarında Perşembe günü sığınmacıları taşıyan bir tekne battı.

Yunan Sahil Güvenlik, çoğunluğu Suriye ve Irak'tan gelen 37 kişinin kurtarıldığını duyururken, kaybolan sığınmacıları arama çalışmaları sürüyor. Batan tekneden kurtarılanların beşi helikopterle Kerpe'ye, diğerlerinin ise Girit'e gönderildiği açıklandı.

Milli Savuma Bakanlığı (MSB) ise, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Girit'in güneydoğusunda batan göçmen gemisiyle ilgili arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, Deniz Kuvvetlerine ait 2 fırkateyn ve bir deniz karakol uçağının katıldığı arama-kurtarma çalışmalarında 45 göçmenden 37'si kurtarıldı, 8 kişiye ise ulaşılamadı.

Pandemi etkisini sürdürmesine rağmen Avrupa'ya göç etmek isteyenlerin Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçme girişimleri sürüyor. Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) verilerine göre bu yıl 890'dan fazla sığınmacı Avrupa'ya gitmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybetti. Kuruluş bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 fazla olduğuna dikkat çekti.