İstanbul Şişli’de bir alışveriş merkezinin içerisinde bulunan spor salonunda çalışan bir kişinin, kadın müşteri ve çalışanlara ait giyinme kabinine gizlice kamera yerleştirerek, röntgencilik yaptığı ortaya çıktı. Hakkında soruşturma başlatılan Halil İbrahim A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Giyinme kabininde kadınların videolarını çeken spor salonu çalışanı tutuklandı

İstanbul Şişli'deki bir alışveriş merkezinde bulunan lüks spor salonunda ‘röntgencilik’ olayı yaşandı.

Spor salonunda çalışan bir kadın, giyinme kabininde üzerini değiştirdiği sırada, kabinin üzerinde el görünce hemen dışarı çıkarak neler olduğunu anlamaya çalıştı. Karşısında çalışma arkadaşı Halil İbrahim A.'yı gören kadın, şahsa ne yaptığını sordu. Bunun üzerine paniğe kapılan Halil İbrahim A., oradan uzaklaşmaya çalıştı.

Sabah'ın haberine göre, kadın çalışan, diğer çalışma arkadaşlarına durumu anlattı ve Halil İbrahim telefonunu vermesini istedi. Önce karşı koyan ancak daha sonra çalışma arkadaşlarının baskısına dayanamayarak telefonunu veren Halil İbrahim A., spor salonuna gelen kadın müşteri ve kadın çalışma arkadaşlarının çıplak videolarını çektiğini kabul etti. Şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

30 ADET VİDEO TESPİT EDİLDİ

Emniyette ifadesi alınan şüphelinin dijital materyallerine el konulurken Halil İbrahim A.'nın çalıştığı sürelerde kadınlara ait giyinme kabini ve tuvalette çeşitli videolar çektiğini ve yaklaşık 30 adet video tespit edildi. Hail İbrahim A., ifadesinde ‘gizlice röntgencilik yaptığını, iş yerinde çalışan başka bir kişinin kendisinden kadınlar tuvaletinde video çekmesini istediğini, kendisinin de çekim yapmayı kabul ettiğini’ söyledi.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

İfadesinin ardından İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan şüpheli, mahkemede verdiği ifadesinde spor salonu çalışanlarının kendisini yakaladığını, ‘zorla telefonuna el koyduklarını’ ve yaptığından dolayı ‘pişman olduğunu’ söyledi.

Mahkeme Halil İbrahim A. hakkında 'Özel Hayatın Gizliliği', 'Özel Hayata İlişkin Ses ve Görüntüleri İfşa Etmek' suçları kapsamında tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.