Gizli Ensar Vergisine Hayır

Haber Merkezi

Sol Parti yaşanan skandalla ilgili açıklama yaptı. Sol Parti’den gelen açıklamada doğal gaz faturlarının yüksekliğinden bahsedilerek “”Doğalgaza yapılan zam üstüne zamlarla faturalar cep yakıyor. Anlaşılıyor ki, kabaran faturalarımızın nedenlerinden birisi de (gizli) Ensar vergisi” denildi.

Başkentgaz-Kızılay-Ensar üçgeninde kirli ilişkilerin yaşandığının altı çizilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Ankara doğalgaz dağıtımı çetrefilli bir süreçte değer düşürülerek Başkentgaz’a devrediliyor. Şirketin sahibi Torunlar. İstanbul başta olmak pek çok ilde AVM’lere sahip olan; Ali Sami Yen Stadının yıkılışında işçi cinayetleriyle gündeme gelen Torunlar’ın patronu Aziz Torun. Aziz Torun, AKP’nin iktidara gelmesinin ardından inşaat piyasasında hızla güçlenerek, dünyanın en zengin 100 kişisini arasına girmeyi başaran birisi”.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Sol Parti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada Ebağışların merkezi haline gelen Ensar Vakfı, iktidarın bir paralel kasası olarak tarif edilirken, “Belli ki, yandaş şirketler kamudan aldıkları ihale paylarını iktidarın paralel kasalarına yönlendiriyor. Yolsuzluk, vergi kaçakçılığı, komisyonculuk... Başkentgaz’dan Kızılay’a oradan Ensar’a uzanan çemberin her yerinden pislik akıyor. Bu rezil düzene ve kirli siyasete razı değiliz! Hep birlikte temizleyebiliriz ve temizleyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.