Ege’nin doğa harikası adalarından biri olan Gökçeada’da Gizli Liman bölgesindeki 50 bin metrekarelik alan belediye tarafından“yap-işlet-devret” modeliyle ihaleye çıkarıldı.

Gizli Liman koyları ihaleye çıkarılıyor

Bilal ÇELİK

Çanakkale'ye bağlı olan Gökçeada Belediyesi, Türkiye’nin en batısı olarak kabul edilen Gizli Liman’daki 50 bin metrekarelik alanı, sahil ve yeşil alan düzenlemesi yapılması, yedi adet tesis kurulması karşılığında 10 yıl süreyle kiralama kararı aldı. İYİ Partili Ünal Çetin’in başkanlığını yaptığı Gökçeada Belediyesi meclisinde 13 Nisan’da alınan kararla bölgede yedi ayrı tesisin kurulması ve 10 yıl çalıştırılması için ihaleye çıkılmasına karar verildi. İhaleye göre kamuya ait alanda yapılacak tesisler, tartışmalı ‘yap-işlet-devret’ modeliyle özel şirketlerce işletilecek.

gizli-liman-koylari-ihaleye-cikariliyor-1009437-1.

Maliyeti 5 milyon 619 bin TL olarak hesaplanan işin ihalesi, “kapalı teklif” yöntemiyle yapılacak. İhale 11 Mayıs’ta, belediyenin meclis salonunda gerçekleşecek.

2016’DA BENZER İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

2014'te MHP’den Belediye Başkanı seçilen Ünal Çetin, benzer yerleri yeniden ihaleye çıkarmış, gelen tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ihaleyi iptal etmişti. Çetin yönetiminde bulunan belediye, 21 Kasım 2016’da Gizli Liman Koyu ve Lazkoy’u ihaleye çıkmıştı. Söz konusu ihalede 50 bin metrekare büyüklüğündeki Gizli Liman Koyu’nda 4 adet 6'şar metrekarelik büfe, 4 adet erkek/kadın duş, 4 adet erekk/kadın tuvalet, 4 adet erkek/kadın soyunma kabini, 5 adet cankurtaran kulesi, şemsiye ve şezlong alanı yapılacak ve 3 yıl süreyle işletilecekti.

Söz konusu ihaleye gelen tepkilerin ardından Çetin geri adım atmıştı. Çetin o dönemde yaptığı açıklamada, “Koy halka açık kalacak” derken “Yerelin, belediyelerin dikkate alındığı ve halkın sesine kulak verildiği noktasında önemli bir gelişme olarak görüyorum. Çok önemli bir olaydır bu” ifadelerini de kullanmıştı.