Gizli ve kirli ilişkiler açığa çıkarılmalı

BirGün EGE

SOL Parti, Halkların Demokratik Partisi, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi tarafından mafya-siyaset-bürokrasi ilişkilerine ve bunun yarattığı çürümeye karşı ortak basın açıklaması düzenlendi.

Aydın Kent Meydanı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Buse Duran, “Türkiye halkları, devlet, siyaset ve mafya ortaklığında işlenen suçların ortalığa saçılmasına bir kez daha tanık oluyor. Çıkar ilişkilerinden kaynaklı çelişkiler sonucunda, Türkiye halklarına karşı işlenen suçlar, yolsuzluk ve uyuşturucu ticareti, yargısız infaz ve faili belli cinayetler birer birer ifşa oluyor. Siyasi cinayetlerden dünyanın her tarafına uzanan uyuşturucu ve benzeri kirli ticaret ağlarına, telaffuzu güç rakamlara ulaşan yolsuzluk çarkına ilişkin ifşalar, bu ifşalar karşısında söylenen yalanlar, suskunlukla geçiştirme ve üzerini örtme çabaları devletin kurumlarıyla içinde, hatta merkezinde bulunduğu bir suç örgütlenmesiyle karşı karşıya olduğumuzu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor” dedi.

Bu ittifakları var eden siyasi, iktisadi ve toplumsal düzen değişmeden Türkiye halklarının nefes alamayacağını belirten Buse Duran, “Bu suçlular ittifakıyla mücadele etmek; emekçiler için ekmek ve iş, kadınlar için yaşam, gençler için gelecek, Kürtler ve Aleviler için eşit haklarla yaşam mücadelesidir. Çetelerin, tarikatların, soyguncuların, yağmacıların zorba iktidarına karşı mücadele etmek sadece geçmiş ve günümüzün değil geleceğimize sahip çıkmanın da gereğidir.

Halka karşı işlenen suçların tüm failleri ile siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkiler açığa çıkarılmalı, sorumlular halkın önünde hesap vermelidir” diye konuştu.