Göç Filmleri Festivali de çevrimiçi

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Gaziantep’te gerçekleştirilmesi planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen dünyanın en geniş kapsamlı tematik film festivali Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Türkiye’nin ev sahipliğinde 14-21 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. 50’den fazla filmin gösterileceği festival; yerli ve yabancı sinemacıları, basın mensuplarını, sivil toplum kuruluşlarından katılımcıları ve akademisyenleri ağırlayacak.

Festival boyunca masterclasslar ve paneller de düzenlenecek. Dünyada ve Türkiye’de son beş yılda önemli festivallerde ödüle layık görülmüş film ve senaryolara toplam 26 bin euro ödül verilecek.

YENİ NESİL SERGİLER DE FESTİVALDE

Festival kapsamında herkesin ziyaret edebileceği özel içerikli yeni nesil sergiler de hazırlandı. Bir kısmı göç, bir kısmı da dünyanın tarihi yerleri olacak özel sergileri VR gözlüklerle gezebilme imkânı da olacak. Festival konserleri ise sahne konseri gerçekliğinde, Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Göç konusunda duyarlılık gösteren ve bu konuyla ilgili müzikler yapan sanatçıların eserlerine ağırlık verilecek.