Van’da polis kontrol noktasında durmadığı öne sürülen göçmenleri taşıyan minibüs kaza yaptı. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Göçmenleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 2 ölü 6 yaralı
Fotoğraf: DHA

Van’da ters yöne girip önce polis aracına, daha sonra bariyerlere çarparak kaçtığı ileri sürülen sürücünün kullandığı minibüs kaza yaptı.

DHA'nın aktardığına göre, Van-Özalp karayolundaki polis kontrol noktasında dur ihtarına uymayan ve içerisinde 51 göçmenin bulunduğu minibüs, ters yöne girip önce polis aracına, sonra bariyerlere çarparak kaza yaptı.

Kazada minibüste bulunan 2 kişi hayatına kaybederken, 6 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Van'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaza ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü de açıklama yaptı. Açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında 'kontrol noktasında göçmen taşıyan araca ateş açıldı' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmayan iddialar olduğu belirtildi.

Olay esnasında silah kullanılmadığı kaydedilen açıklamada, adli soruşturma başlatıldığı ve aralarında araç sürücüsünün de olduğu 3 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.