İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Çetin'in gözaltına alınmasının 'siyasi bir adım' olduğu belirtilerek, "Bu soruşturmanın gözaltı operasyonu ile yürütülüyor olmasını manidar buluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin gözaltına alındı

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda aralarında Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

AA'nın aktardığına göre, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Gökçeada'da bazı adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Başka bir suçtan tutuklu müteahhit K.Ç'nin de şüpheliler arasında olduğu öğrenildi.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde Çetin ve bazı belediye personelinin "çeşitli iddialarla" gözaltına alındığı belirtildi.

Çetin'in, "Gökçeada halkının teveccühüne mazhar olmuş ve oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı olduğu" bildirilen açıklamada, "Sayın Çetin'in hakkında herhangi bir soruşturma var ise bu kendisine bildirilebilir ve kendisi de ifade vermekten kaçınmazdı. Elbette hukuka ve adalete güveniyoruz ancak bu soruşturmanın gözaltı operasyonu ile yürütülüyor olmasını manidar buluyoruz" ifade edildi.

Seçilmiş ve yeri belli bir belediye başkanını sabahın erken saatlerinde gözaltına almanın siyasi bir adım olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eğer ortada bir suç var ise bunun da hukuka uygun şekilde soruşturulması gerekir. İYİ Parti olarak bu soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Gökçeadalıların da bizlerin de Ünal Çetin başkanımıza güvenimiz tamdır. Seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik zamanlaması manidar operasyonu maşeri vicdana havale ediyor, Millet İttifakı belediyelerine yönelik bu tür itibarsızlaştırma gayretlerine müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."