Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek döneminde yapılan imar değişikliklerini araştıracak. Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Işık, 100’e yakın dosyanın inceleneceğini belirterek, “FETÖ’nün siyasi ayağı, önceki dönemin Ankara Büyükşehir Belediyesi kadrolarındaydı” dedi

Gökçek dönemi 'parsel parsel' incelenecek: FETÖ'nün siyasi ayağı belediyedeydi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısına, Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde yapılan imar planı değişiklikleri damga vurdu. Meclis’in CHP’li üyesi Ertan Işık, Gökçek döneminde yapılan imar değişikliklerinin araştırılması için soru önergesi verdi. BirGün’e konuşan Işık, incelenmesi gereken 100’e yakın dosya olduğunu söyleyerek, “Belediye kaynaklarından FETÖ’ye sağlanan rantın açığa çıkarılması asli görevimizdir” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri ile ABB’nin el değiştirerek CHP’ye geçmesiyle Gökçek döneminde yapılan usulsüzlükler de birbiri ardına ortaya çıkmaya başladı. ABB Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Ertan Işık’ın, Gökçek döneminde yapılan imar değişikliklerinin araştırılması amacıyla verdiği soru önergesi, belediye kaynaklarından belirli kişi ve kurumlara sağlanan ayrılacağın ortaya çıkarılmasının önünü açtı. Işık, Bülent Arınç’ın Gökçek’e yönelik "Ankara'yı parsel parsel sattı " iddiasının söylemde kaldığının altını çizerek, “Biz bu iddiaları somutlaştıracağız” ifadesini kullandı.

HEPSİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde yapılan imar faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan AKP’li Meclis üyesi Murat Köse’nin önergeye, “İtirafçı” olarak yazıldığı için toplantıyı terk ettiğini anlatan Işık, şunları söyledi:

“FETÖ’nün siyasi ayağı, önceki dönemin Ankara Büyükşehir Belediyesi kadrolarındaydı. O dönemin tanıkları arasında halen Belediye Meclisi’nde olanlar var. Neredeyse bütün FETÖ firarisi olanların imar planı talepleri meclisten geçirilmiş. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce meclisten geçirilen, darbeden hemen sonra ise iptal edilen imar plan değişikleri var. Bu planlar ve şahısların ortaya çıkarılmasını sağlayacağız.”

FİRMALAR İNCELENECEK

Işık’ın soru önergesi kapsamında hazırlanan listede yer alan alanların plan tadilatı çalışmaları incelenecek. 15 Temmuz öncesi ve sonrası yürütülen soruşturmalarda adı FETÖ ile anılan, bir kısmı yurtdışına kaçan kişiler olmak üzere, “FETÖ örgütü ile işbirliği” içerisinde olduğu tespit edilenlerin belediye ile yaptığı işler masaya yatırılacak. Bu süreçte isimleri önergede de yer alan "Doğukan Planlama, Hisar Proje, Pusula İmar, Asya-tek planlama" başta olmak üzere rant amaçlı plan yaptığı iddia edilen firmaların tüm işleri Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca araştırılacak.