28 Ekim 2017’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek, park ve bahçelere konulması amacıyla istifasından üç ay önce 81 milyon TL’lik kentsel donatı malzemesi aldı. Milyonlarca liralık malzemeler için anlaşma sağlanan şirketin ortağının, Gökçek’in batık projesi Ankapark’ın da yönetim kurulu başkanlığını yaptığı öğrenildi

Gökçek, giderayak kenti “donatmış”

Mustafa M. Bildircin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından 23 yıl yürüttüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek’in, istifasından üç ay önce milyonlarca liralık kentsel donatı malzemesi aldığı belirlendi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın mali hesaplarına göre, 81 milyon TL’ye mal olan malzeme alımı için Gökçek’in, batık projesi Ankapark’ın Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüten Levent Kutlucan’ın şirketi ile el sıkışıldı.

Melih Gökçek’in, “Ankara’ya yılda 10 milyon turist” getirecek dediği ve 1 milyar 450 milyon TL harcayarak yaptırdığı Ankapark’ın yönetiminde yer alan isimlere, istifasından hemen önce milyonlarca liralık ihale verdiği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın, “Dekoratif Kentsel Donatı Elemanları Alımı İşi” ihalesini, Wonderand Eurasia’nın (Ankapark) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Levent Kutlucan’ın ortağı olduğu Park Kent Mobilyalar isimli şirket kazandı.

MALZEMELER DEPOYA KALDIRILDI

ABB, Ankara’da bulunan park, mezarlık, piknik alanları ile cami, dernek ve vakıflara kent mobilyası konulması için ihale açtı. Melih Gökçek’in istifasından beş ay önce açılan ve sözleşmesi istifadan üç ay önce imzalanan ihale kapsamında 71 kalem kentsel donatı malzemesi alındı. Malzemelerin büyük bölümü, belediyenin Kazan’da bulunan ova fidanlığı depo alanı ve Söğütözü’nde bulunan iç depo alanına kaldırıldı.

Belediye bütçesinden 81 milyon TL harcanarak alınan malzemeler, Park Kent Mobilyaları isimli şirketten temin edildi. Şirketin yönetim kurulundaki isimlerin, belediye ile yakın ilişkide olması ve Gökçek’in çılgın projesi Ankapark’ın yönetiminde yer alması dikkati çekti.

İHALENİN KAZANANI TANIDIK

Gökçek’in milyarlarca lira harcayarak yaptırdığı ancak ziyaretçi çekmediği için kapısına kilit vurulan Ankapark’a ilişkin, “Halkımız Wonderland Eurasia’da sınırsız eğlenceyi tadacak” diyen Levent Kutlucan’ın ihaleyi kazanan şirketin ortakları arasında olduğu ortaya çıktı. Belediye ile milyonlarca liralık anlaşma için el sıkışan şirketin yöneticisinin, aynı zamanda bir süre de Ankapark’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı bildirildi.