Melih Gökçek’in arkadaşı Namık Tanık’ın sahibi olduğu Ankara Mamak’taki Nata Vega AVM’de bulunan ‘hayvan vitrini’, CHP’li Levent Gök tarafından Meclis gündemine getirildi. Gök, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Gökçek'in arkadaşının sahibi olduğu AVM, Meclis gündemine taşındı

HABER MERKEZİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Melih Gökçek’in arkadaşı Namık Tanık’ın sahibi olduğu Mamak’ta bulunan Nata Vega AVM’de, cam alan içinde tutulan vahşi vaşakları TBMM gündemine taşıdı. Gök, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Kamuoyunda çok sayıda tartışmaya yol açan Nata Vega AVM’de bulunan ‘hayvan vitrini’nin bir skandal ile yeniden gündeme geldiğini belirten CHP’li Gök, “İçerisinde vahşi vaşakların bulunduğu camlı bölmenin içerisine bir fare atılmış ve küçük yaştaki çocuklara oluşan manzara izlettirilmiştir. AVM’de hayvan sergilenmesi etkinliğinin vicdan ve akıl sınırları dışına çıktığı açıkça görülmüştür. Söz konusu AVM’deki utanç alanının kapatılması ve bu alanda yaşanan vahşete ilişkin resmi süreçlerin başlatılması beklenmektedir” ifadelerini kullandı.

NEDEN DENETİM YAPILMADIĞINI SORDU

Gök, Bakan Kirişci’ye şu soruları yöneltti:

- Sosyal medyada infial yaratan görüntülerin ardından söz konusu AVM’de bulunan hayvan vitrinine ilişkin herhangi bir adım atılması düşünülmekte midir?

- Açıldığı günden itibaren çok sayıda eleştiriye konu olan AVM içerisindeki vahşi hayvan vitrinine ilişkin şimdiye kadar herhangi bir denetim veya uygulama yapılmamasının sebeplerini açıklar mısınız?

- Faaliyete geçtiğinden itibaren söz konusu alanda sergilenen hayvanların sayılarını ve cinslerini açıklar mısınız?

- Nata Vega AVM’deki cam kafesin içine atılarak yaralanan veya hayatını kaybeden hayvanların sayılarını ve cinslerini açıklar mısınız?”

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek ve iş insanı Namık Tanık’ın ‘yakınlığı’ uzun süredir kamuoyunda tartışma konusu. Gökçek döneminde belediyeden aldığı milyonluk ihaleler ile bilinen Namık Tanık, Kuğulu Kavşağı gibi çok sayıda kavşak ve yol ihalesi almasının yanı sıra milyonlarca lira değerinde konut projeleri de yaptı.