ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’taki makinaların bozulmaya yüz tuttuğunu anlattı. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bugüne kadar hiç kira ödemediğini bildirdi.

Gökçek’in çılgın projesi bozulmaya yüz tuttu: İşletmeci hiç kira ödemedi

Mustafa M. Bildircin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar harcanarak yaptırılan Ankapark’ın son durumuna ilişkin bilgi verdi. Ankapark’ın işletmecisi olan şirketin, açılış tarihinden bugüne kadar kira ödemediğini anlatan Yavaş, “Kira sözleşmesine baktık, ‘Kira yatırılmazsa 90 gün ilave süre verilir’ deniyor” dedi.

TEMİNAT ALINMAMIŞ

ABB Belediye Meclisinin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda konuşan Mansur Yavaş, Ankapark’taki makinaların çalışmadığı için paslandığını ifade ederek, tesisteki birçok malzemenin de bozulmaya yüz tuttuğunu bildirdi. Yavaş, Ankapark’ın kiraya verilirken belediyenin şirketten herhangi bir teminat almadığını dile getirerek, “İhale şartnamesinde, ‘Tesis kapatılırsa, işletme belediyeye geçer’ diyor. İşletmeci şirket bize sürekli dilekçe veriyor, ‘Kapatmadık, tadilat yapıyoruz’ diye.

Mahkemeden tespit talep ettik iki ay önce. Acil müdahale etmemiz gereken bir şey varsa, sürenin dolmasını beklemeden tesise gireceğiz” ifadelerini kullandı.