Gökçek 'parsel parsel' satmaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da iddia ettiği gibi Ankara'yı parsel parsel satmaya devam ediyor.Yeni Yön haber sitesindeki yer alan habere göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Belediye’nin beton şirketi Belbeton’u önce bedelinin altına özelleştirdi sonra da bu şirket üzerinden bazı kişileri fonladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 2002 yılında AKP kurulduğunda AKP’ye değil Demokrat Parti’ye katılmıştı.

2012 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketi Belbeton tuhaf bir özelleştirme süreci sonucu satıldı. Şirketin sermayesi 15 Milyon TL idi. Ancak şirket 12 Milyon dolara özelleştirildi. Özelleştirmeye ilişkin karar Ocak 2012’de Resmi Gazete’de ilan edildi.

Belbeton’u satın alan kişi Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Genç. Yani bir dönem Melih Gökçek’in üye olduğu partinin GİK üyesi.

Belbeton Hüseyin Genç’e satıldıktan sonra on ay sonra (30 Ekim 2012) Ankara Büyükşehir Belediyesi Belbeton’a 186 Milyon liralık ihale verdi. Yani Melih Gökçek önce belediyenin şirketini ucuz fiyata sattı sonra da yaklaşık 200 milyon TL’lik belediye ihalesini on ay önce sattığı şirkete verdi.