Gökhan Özoğuz'dan İBB'nin ihaleden elenmesine tepki

Sanatçı Gökhan Özoğuz, İBB'nin, TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihaleden elenmesine tepki gösterdi. Özoğuz, "Her şey ilk önce halkımız için olmalıdır. Şahıslara kesinlikle satılmamalıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede elendi. İhale eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verildi.

Sanatçı Gökhan Özoğuz, İBB'nin ihaleden elenmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özoğuz Twitter paylaşımında, "Haydarpaşa ve Sirkeci gibi bir çok değerlerimiz ,Devletimizin hizmet merciileri olan Belediyelerimizin kontrolünde kalıp,sadece Halka hizmet etmelidir! Doprusu budur! Herşey İlk önce Halkımız için olmalıdır! Şahıslara kesinlikle satılmamalıdır!Onların hakkı değildir. Halkındır!" ifadelerini kullandı.