Müzisyen Gökhan Özoğuz, Süleyman Soylu’nun CHP’li belediyelere uygulanan yardım ambargosuna yönelik yaptığı yoruma tepki gösterdi. Özoğuz, “Uydurma bir suçlama yapmaya hakkınız yoktur! O kadar da değil!” sözleriyle Soylu’yu eleştirdi

Gökhan Özoğuz’dan Soylu’ya sert tepki: Uydurma suçlama, buna hakkınız yok!

Müzisyen Gökhan Özoğuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'li belediyelere yönelik uygulanan yardım ambargosuna yaptığı yoruma, sert tepki gösterdi.

Soylu’nun CHP’li belediyelerin oluşturduğu yardım kampanyasına yönelik kullandığı “Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz" sözlerine tepki gösteren Özoğuz, “Başka devlet kurmak isteyenler" diye uydurma bir suçlama yapmaya hakkınız yoktur!Okadar da değil!” dedi.

Özoğuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifadelere yer verdi:

“Olup olmadık şeylere sadece sizden daha çok seviliyor, daha iyi, şeffaf, dürüst, özverili, ileri görüşlü, birleştirici, tercih ediliyor diye, sizin ;Vatan haini, terörist sevici, "Başka devlet kurmak isteyenler" diye uydurma bir suçlama yapmaya hakkınız yoktur!O kadar da değil!”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin koronavirüs nedeniyle ekonomik güçlük çeken yurttaşlara yardım için başlattığı yardım kampanyalarına karşı harekete geçmiş, Bakanlığın, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, Yardım Toplama Kanunu kapsamı dışındaki yardım toplama faaliyetleri hakkında kovuşturma yapılması istenmişti.

Öte yandan Soylu'nun genelgesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Vakıfbank hesabına para yatırılamaz blokesi konulmuştu.