Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan ilan edilip imara açılan Kemerköy’de yurttaşların direnişi 60. Gününe ulaştı. Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Eş Sözcüsü Gülseren Onanç, “600 gün de sürse bu talan durdurulana kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi pes etmiyor, nöbet devam ediyor

Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, “rezerv alan” ilan etmesiyle imara açılan Kemerköy’deki yeşil alan talanına karşı başlatılan direniş 60. gününe ulaştı. Yürütmeyi durdurma kararı ve açılan 68 davaya rağmen inşaat faaliyetleri sürerken bölge sakinleri Kemerköy girişindeki direniş çadırında adalet nöbeti tutmaya devam ediyor.

Kemerköy’deki talan 31 Ekim sabahı taşeron şirketler Cevahir Yapı, Özyazıcı’ya ait iş makinalarının 650 polis eşliğinde site duvarlarını yıkarak girmesi ile başlamıştı. Aynı gün mahkemeden alınan yürütmeyi durdurma kararı Eyüpsultan Kaymakamı tarafından uygulanmamıştı. Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi adı altında örgütlenen bölge sakinlerinin direnişi Türkiye’nin dört bir yanından gelen destekle dalga dalga büyürken hukuksuzluk zincirine yeni skandallar eklendi. İnşaatların “silüet izni” olmadığı ortaya çıkınca İBB İmar Müdürlüğü Eyüpsultan Belediyesi’ne bir yazı göndererek derhal durdurulmasını istedi ancak AKP’li ilçe belediyesi kararı uygulamadı. Ardından taşeron şirketin Cendere üzerine yaptığı ve sel riskine yol açan köprünün kaçak olduğu ortaya çıkınca İSKİ, 4 Ocak’a kadar yıkılması için süre verdi ama halen yıkılmadı.

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Eş Sözcüsü Gülseren Onanç, direnişin 60. günü için yayınlanan mesajında, “60 gündür hak, hukuk, adalet talebi ile direniyoruz. 600 gün de sürse bu talan durdurulana kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.