ABD merkezli Goldman Sachs bankası ekonomistlerinin raporuna göre, piyasa beklentilerinde, muhalefetin kazanma olasılığının daha yüksek görüldüğü belirtildi. Muhalefetin iktidara gelmesi durumunda, faizleri kararlı bir şekilde artıracağının düşünüldüğü ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Goldman ekonomistlerinden seçim analizi: Muhalefetin kazanma olasılığı daha yüksek
Fotoğraf: AA

Türkiye'nin kritik seçimlerine iki gün kalırken, yabancı bankalar da sonuçlara ilişkin analizlerini  yayımlamaya devam ediyor.

Analizlerde seçim sonrası AKP iktidarı ve mevcut ekonomi politikalarının sürmesi halinde karamsar bir tablo öngörülüyor. Ancak iktidar değişimi ve para politikasının rayına oturması halinde ise uzun vadede pozitif beklentiler söz konusu.

Bloomberg'in haberine göre, Goldman Sachs, seçimlere ilişkin analizinde Merkez Bankası’nın (MB) keskin düşüş kaydeden rezervlerinin, kurda oynaklık riskini artırdığını belirtti. Analize göre piyasa, Türk lirasında keskin bir değer kaybını fiyatlıyor.

Goldman Sachs ekonomistleri Başak Edizgil ve Clemens Grafe tarafından hazırlanan 10 Mayıs tarihli raporda, piyasa beklentilerinde muhalefetin kazanma olasılığının daha yüksek olduğu belirtildi. 

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Bize göre fiyatlanan faiz beklentileri, muhalefetin kazanma olasılığının piyasa beklentilerinde daha yüksek olduğunu ve muhalefetin iktidarında fiyat istikrarına odaklanma programı doğrultusunda faizleri kararlı bir şekilde artıracağı olasılığının öne çıktığını gösteriyor."