Gomis, Aslan'a hayat verdi

İzmir’de kritik viraj… Bir tarafta Göztepe, diğer yanda Galatasaray. Düşme hattından kurtulmak isteyen iki renktaş karşı karşıya… Santra öncesinde ev sahibi 16. sırada bulunuyor; deplasman ekibi deseniz 15. basamakta. Herhalde biri sezonun bu haftasında oynanacak bu mücadelenin ligin alt sıralarını ilgilendirecek dese, onunla dalga geçerdik ya neyse. Ancak futbolda dün yok; 90 dakikanın sonunda tabelada yazacak sonucu merak eden çok!

Göztepe’de El Maestro, mücadeleye çift forvetle başlıyor. Özellikle savunmadan pasla çıkarken çok top kaybeden rakibe karşı bu planın işlemesi bekleniyor. Sezonun en iyi orta saha oyuncularından biri olarak dikkat çeken Obinna’nın performansı merak ediledursun, Halil Galatasaray defansını iyice zorlayabilir. Ev sahibinde hedef üç puan alıp düşme hattıyla arayı biraz açmak.Mazisini arayan Galatasaray’da Fatih’in Terim’in yerine gelen Domenec Torrent, yaralara çözüm bulamamış durumda. İspanyol çalıştırıcı, bu zorlu maçta savunmanın sağına Omar’ı yerleştirmiş. Yaşadığı elim kazadan sonra sahalara dönmesi mucize olan oyuncunun ne durumda olduğu papatya falı baktırıyor. Yeni transferlerden Erick sonunda formayı kaparken, Halil-Babel-Muhammed üçlüsü camiaya gönül verenlere güven vermiyor.

Hızlı başlayan maçın 3. dakikasında Aslan öndeydi. Duran topta Muhammed indirmiş, Nelsson bitirmişti. Golden sonra ev sahibi, iyice rakip sahaya yerleşiyordu. Özellikle kendi sol tarafından yüklenen İzmir ekibi, ortalarla sonuç arıyordu.İlk yarının sonunda Göztepe penaltıdan eşitliği ağlıyordu. Önce Ömer Byaram’ın gereksiz dripling ısrarı, ardından ceza sahasında pozisyon alamayan Taylan’ın elle müdahalesi amatör küme düzeyinde hareketlerdi. Atışı kullanan Ndiaye köşeyi bulmuştu. İkinci devre gollerden kartlara sanki her şeye gebeydi. Sahadan silinen Cimbom’un hocasının ne yapacağı merak konusuydu…İkinci 45 dakikaya da taraflar aynı 11’lerle soyunma odasından dönüyordu. Göztepe olmasa da, Galatasaray’ın değişiklik yapmaması dikkat çekiciydi. Torrent tel tel dökülen takımına müdahale etme gereği duymamıştı. 55’teki duran topta Angel’in kafasını Pena iyi çıkarmıştı.

60’ta kaleci İrfancan’ın akıl almaz hatasında uyuyan Halil hemen akabinde çıkmıştı. Genç forvet biraz dikkatli olsa, takımını öne geçirecekti. 69’da Ömer’in müdahalesine VAR yardımıyla penaltı kararı çıkıyor, atışı kullanan Ndiaye yine ağları bulmuştu. Duran topta Var yardımıyla bu sefer Aslan penaltı kazanıyor, 87’de Gomis fileleri havalandırıyordu.92’de Gomis’in Arslanagic’ten dönen şutuna önce penaltı ve kırmızı kart çıkıyor; sonra VAR’ın uyarısıyla Arda Kardeşler kararını iptal ediyordu. Uzatmalarda arka arkaya İrfancan yaptığı kurtarışlarla dikkat çekiyordu. VAR yardımıyla hakem Emre’nin Berkan’ın yerde kaldığı pozisyona yine beyaz noktayı göstermiş, Gomis yine hata yapmamıştı. Kalan dakikalarda başka gol olmuyor, üç puan deplasman ekibinin oluyordu.

İzmir’de son yılların en ilginç mücadelelerinden biri oynandı. Göztepe çok daha etkili olduğu mücadeleyi son dakikalarda yediği penaltı golleriyle kaybetti. Galatasaray’a gelince… Bu karşılaşmadaki galibiyet mucize gibi olsa gerek. Torrent’in yanlış 11’i, sahaya müdahale etmekte gecikmesi dikkatlerden kaçmıyor. Uzun bir aradan sonra kazanan Aslan yükselişe geçer mi; bu kadroyla, bu anlayışla çok zor.Tabii bu karşılaşmadan sonra hakem Arda Kardeşler uzun süre konuşulacak. Televizyon programlarına gün doğdu; yalan yok. Bu maçta tartışmalı karar çok!